Wethouder Michiel van Willigen en Bertil Kok tijdens de kickoff
Wethouder Michiel van Willigen en Bertil Kok tijdens de kickoff

Zwolle zet een stap tegen kanker

Zwolle – Deelnemers en bezoekers trotseerden storm Dudley om aanwezig te kunnen zijn bij de kickoff van Zet Een Stap Tegen Kanker, het nieuwe 24-uurs wandelevenement waarmee je iets kan doen tegen kanker.

Wethouder Michiel van Willigen gaf een motiverende aftrap tijdens de kickoff-avond in de aula van scholengemeenschap Van der Capellen. Zelf zal hij tijdens het wandelevenement, dat staat gepland voor 21 en 22 mei, ook aanwezig met zijn vriendenteam en wellicht met het nieuw te vormen college van de Gemeente Zwolle.

De wandelestafette Zet Een Stap Tegen Kanker vindt plaats op het terrein van de voormalige IJsselcentrale Harculo. Deelnemers wandelen in estafettevorm over het parcours. Zij zamelen geld in voor Zwolse goede doelen.

Reitse Sybesma was via het scherm bij de avond aanwezig en vertelde vanuit quarantaine het ontroerende en inspirerende verhaal over de prachtige dromen die zijn zoon Tobias op 12-jarige leeftijd had over het onderzoek naar hersenstamkanker. Vanuit de Tobias Sybesma Foundation probeert papa Reitse de dromen van Tobias waar te maken.

Aansluitend vertelde Adri Zwarthoff over de betrokkenheid en steun die zijn Monicares Foundation geeft aan gezinnen die hun hulp hard nodig hebben.

Gezinnen waarvan een gezinslid ziek is geworden, kunnen declaraties bij de stichting indienen voor bijvoorbeeld gewone dagelijkse boodschappen, of reiskosten als er wekelijks naar het UMC gereisd moet worden, of financiële hulp voor een kind binnen het gezin dat bijvoorbeeld op balletles wil.

Tot slot kwam Corine Den Hollander van Nazorgcentrum IntermeZZo aan het woord. Zij vertelde over de vele activiteiten die er binnen IntermeZZo worden georganiseerd voor mensen die kanker hebben of hebben gehad en hun naasten. Van yogalessen tot massage’s en van bloemschikken tot een mannengroep waar gezamenlijk wordt gegeten.

Tijdens de informatieve kickoff-avond waren er al een aantal deelnemende teams aanwezig. Nieuw is dat ook individuele deelnemers mee kunnen doen. Op een tijdstip dat hen past, wandelen ze zolang ze zelf willen. Alle deelnemers samen overbruggen met elkaar de 24-uur. Deelnemers zamelen geld in en kunnen zich laten sponsoren via de website.

Iedereen kan meedoen door alleen of samen met vrienden, collega’s, familie, buren of kennissen te wandelen tegen kanker. Voor meer info, deelname en donaties, kijk op: www.zeteenstaptegenkanker.nl.

Artikel delen: