Brandweer zoekt jou!

Zwolle – Met de slogan ‘Brandweer zoekt jou!´ zoekt het brandweerkorps van de gemeente Zwolle enthousiaste vrijwilligers. Vrouwen én mannen die paraat staan om brand te voorkomen, te beperken en te bestrijden. Die helpen in gevaar en nood en die in teamverband de klus willen klaren. Kortom: mensen die uit verantwoordelijkheidsgevoel anderen in de maatschappij willen helpen. Iedereen is van harte welkom op de informatieavond pp donderdag 29 januari om 19.30 uur in de kazerne aan de Marsweg 39 in Zwolle.

Brandweer Zwolle draait voor het grootste gedeelte op vrijwilligers. Nieuwe vrijwilligers zijn hard nodig om het korps op sterkte te houden. Brandweer Zwolle is een dynamische organisatie die hulp verleent in allerlei situaties. De werkzaamheden lopen uiteen van het blussen van branden tot het bieden van hulp bij ongevallen. Het werken onder niet-alledaagse omstandigheden en hulpverlenen aan mens en dier maakt het brandweerwerk uitdagend, boeiend en spannend.

Werken bij de brandweer is op te vatten als een kleine deeltijdbaan. Het eerste jaar volgen vrijwilligers een professionele opleiding tot brandwacht. Vrijwilligers worden, net als de beroepsmedewerkers, ingeroosterd in een aantal wachtdiensten op de kazerne in het weekend of door de week. In het weekend zijn dat 24-uurs diensten en door de week is de wachtdienst van 19.00 tot 07.00 uur. Gemiddeld draait een vrijwilliger één keer in de drie weken een wachtdienst. Voor de diensturen en opleidingsuren wordt een vastgesteld uurloon uitgekeerd.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. de tijd dat er alleen maar sensatiezoekers bij de brandweer werkten is gelukkig voorbij. heb onlangs genoten van een rondleiding in de nieuwe kazerne. zeer professioneel en erg van deze tijd. alles zeer strak geregiseerd en zakelijk. als je ze vroeger bij die ouwe kazerne buiten zag roken en fluiten naar langskomend vrouwvolk leek het wel of je op de bouw was.


    ⚠️ Meld

  2. ….
    dus je vind dat er eerst alleen maar sensatie zoekers bij de brandweer werkten en heb je zelf gezien dat ze naar mensen stonden te fluiten??


    ⚠️ Meld

Reageer