Kuyerhuislaan - Foto: Wouter Steenbergen
Kuyerhuislaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zaterdag ruimte voor zon, veel regen op zondag

Zwolle – Zaterdag is Eunice ver naar het oosten verdwenen. Stormwind hoeft Zwolle niet meer te verduren, maar rustig kun je het allerminst noemen. Windkracht 4 tot 5 uit het westen, een matige tot vrij krachtige wind.

Oké, dat is héél wat minder ruig dan op vrijdag. Op de vroege zaterdagochtend kan nog een bui met windvlagen over de stad trekken. Daarna wordt de kans op droog weer steeds groter. Regen blijft tot zaterdagavond op afstand. De zon breekt tussen de jachtige wolken door. ‘s Middags is de temperatuur ongeveer 7 graden. Zaterdagavond arriveert vanuit het zuidwesten een regenstoring. Stevige buien komen naar Zwolle, mogelijk met hagel. Ook in de nacht is er nog kans op een bui.

Zondag is een kleddernatte dag. De bewolking is dik en zit boordevol regenwater dat eruit wil. Een etmaalhoeveelheid van 15 tot 20 liter per vierkante meter wordt berekend voor Zwolle. Het kwik stijgt naar 10 graden. De wind trekt in de middag en avond aan: windkracht 5 uit het zuidwesten met kans op windstoten. Rond middernacht zijn uitschieters tot circa 90 kilometer per uur mogelijk.

Maandag is ook onstuimig. Vanuit het noordwesten jakkert een storing op Zwolle af met buiige regen. De west– tot noordwestenwind is vrij krachtig en vlagerig, misschien komt het tot code geel vanwege harde windstoten.

In de nieuwe week is het een komen en gaan van oceaanstoringen met regen en wind. Woensdag is waarschijnlijk de droge en vrij rustige uitzondering met ruimte voor zon.

Artikel delen: