Cursus psychiatrie in de familie

Zwolle – Op dinsdagavond 3 februari is er een algemene voorlichtingsavond met de titel ‘Betrokken omgeving’. Deze voorlichting is bedoeld voor familieleden en andere naastbetrokkenen van mensen met psychische problemen zoals angst, borderline, depressie/manie, dementie, autisme of ADHD.  Er wordt ingegaan op wat het betekent om ‘mantelzorger’ te zijn. Er worden tips gegeven over hoe je jezelf hierin staande kunt houden. Daarnaast wordt er informatie gegeven over de cursus ‘Psychiatrie in de familie’.De voorlichtingsavond vindt plaats van 19.30 – 21.30 uur bij Dimence aan de Burgemeester Roelenweg 9 te Zwolle.  

Dimence en Steunpunt Informele Zorg Zwolle organiseren op donderdag 12 februari een koffieochtend voor naastbetrokkenen van mensen met psychische problemen. Tijdens deze ochtend staat het lotgenotencontact centraal. De koffieochtend vindt plaats van 10.00 – 12.00 uur bij het Steunpunt Informele Zorg,  Assendorperstraat 48 te Zwolle.

 Aansluitend start begin maart bij Dimence, sector Preventie de cursus: ‘Psychiatrie in de familie’. Deze cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten van 19.30 tot 21.30 uur.  

Aanmelden en/of informatie

Voor aanmelding en informatie van zowel de cursus ‘Psychiatrie in de familie’ als de voorlichtingsavond ‘Betrokken omgeving’ kunt u contact opnemen met het cursuscentrum Preventie van Dimence, tel.: 038 – 426 9 522 of mailen naar preventie.westoverijssel@dimence.nl 

Voor aanmelding en informatie van de koffieochtend kunt u contact opnemen met mevrouw Huisman van het Steunpunt Informele Zorg, tel.: 038-422 5 200.  

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Kaat,
  Ik denk niet dat we op 1 lijn zitten…
  Ik bedoel de deelname hieraan en het cursus materiaal.
  Maar ik ben er door googlen achter 😉  ⚠️ Meld

 2. Deelname wordt vergoed via de zorg polis en cursus materiaal kost 36 euro wat ik heb gelezen van voorgaande cursus die gegeven is in Hoogeveen. Dit is wat ik op google heb gevonden dus pin me er niet aan vast :'(


  ⚠️ Meld

Reageer