Het weer: ‘s Morgens eerst zon, in de middag en avond regen - Foto: Wouter Steenbergen
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: ‘s Morgens eerst zon, in de middag en avond regen

Zwolle – Dinsdagochtend rond acht uur staat er heel weinig wind in Zwolle. En de zon is tevoorschijn gekomen. Dat is even wennen, want van zon en rustig weer was de afgelopen stormdagen geen sprake. ’s Morgens vroeg is het ongeveer 3 graden, ’s middags maximaal 9 graden.

Blijft het zonnig en rustig? Nee, in de loop van de morgen vult de hemel zich met bewolking. Eerst hoge sluierwolken, later ook lage wolken. Een frontensysteem nadert Zwolle. Het brengt vanaf ongeveer het middaguur lichte regen of motregen. Later in de middag volgt actievere regen. Dat zijn buien, die vanaf vijf uur boven de stad worden verwacht. De zuidwestenwind neemt toe naar matig, kracht 3 à 4. In het begin van de avond, wanneer de buien overtrekken, neemt de wind verder toe. Houd rekening met windvlagen.

De buien schuiven in het begin van de avond vlot over Zwolle, waarna het opklaart. De wind neemt geleidelijk af. De temperatuur daalt onder nachtelijke opklaringen tot dichtbij het vriespunt.

Woensdagochtend maak je kans op wit bevroren weilanden en autoruiten krabben. Het blijft de hele dag droog. Een blauwe lucht prijkt boven de stad met waarschijnlijk nauwelijks een wolkje. Een zuidwestenwind is aanwezig, maar doet woensdag geen dolle dingen. Het is haast niet te geloven.

Maar we zitten nog steeds onder een zogeheten westcirculatie, die geregeld storingen met neerslag vanaf de oceaan hierheen voert. Donderdag en vrijdag levert dat ‘s middags regen op.

In het weekend blokkeert een hogedrukgebied boven onze omgeving de aanvoer van storingen. Het weer stabiliseert zich tijdelijk. Dat betekent zaterdag en zondag droog weer met zon en ’s nachts kans op lichte vorst.

Artikel delen: