Tv-tuinman Lodewijk Hoekstra
Tv-tuinman Lodewijk Hoekstra

Tv-tuinman Lodewijk Hoekstra opent projectweek Groene detailhandel van Zone.college in Zwolle

Zwolle – De projectweek voor mbo-studenten Groene detailhandel van Zone.college in Zwolle wordt op maandag 14 maart geopend door gastspreker Lodewijk Hoekstra.

De boodschap van tv-tuinman Hoekstra is: “Ik wil laten zien hoe blij en gelukkig je wordt van een groene en duurzame leefomgeving”. Edgar Voortman, docent Groene detailhandel bij Zone.college: “Dit sluit perfect aan bij wat wij belangrijk vinden en willen uitdragen.”

De opleiding Groene detailhandel leidt studenten op tot groenspecialisten die een bedrijf zoals een tuincentrum of groothandel draaiende kunnen houden. “Echte ondernemers die weten hoe ze met mensen om moeten gaan, die houden van de mogelijkheden die planten en bloemen bieden, die activiteiten bedenken om verkopen te stimuleren en die klanten adviseren en inspireren. En daarnaast weten hoe bloemen en planten bijdragen aan een gezonde en duurzame samenleving,” aldus Zone.college.

Er is veel vraag naar studenten die de opleiding hebben afgerond. Regien Mendel, docent Groene detailhandel: “Ons onderwijs wordt samen met het bedrijfsleven ontwikkeld. Bedrijven staan in de rij voor studenten die de opleiding Groene detailhandel hebben afgemaakt. Er is zoveel vraag dat we graag meer studenten zouden opleiden.”

Naast het inspirerende verhaal van Lodewijk Hoekstra staan er voor de studenten tijdens deze projectweek van 14 tot en met 18 maart nog meer interessante onderdelen op het programma. Zo krijgen ze gastcolleges en workshops van diverse bedrijven, gaan ze op excursie naar het hoofdkantoor van de Welkoop, brengen ze een bezoek aan een veiling en kunnen ze hun heftruckcertificaat halen.

Artikel delen: