Het weer: Zonnig en droog - Foto: Wouter Steenbergen
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig en droog

Zwolle – Woensdag is qua weer een verademing vergeleken met de afgelopen dagen. Het is tot in de middag zonnig in Zwolle met weinig tot geen bewolking. Het blijft waarachtig een heel etmaal droog.

Dit met dank aan een hogedrukgebied met het centrum boven de Alpen, waar het eveneens voluit zonnig weer is. De temperatuur is ook niet verkeerd voor eind februari. Na een koude nacht, met ‘s morgens misschien autoruiten krabben, stijgt het kwik ’s middags iets boven de 10 graden. Enig minpuntje is de zuidwestenwind. In de ochtend is hij nog zwak, in de middag neemt hij toe naar matig, kracht 4. Dat had iets minder gemogen. In de loop van de middag verschijnen in de blauwe lucht witte sluierwolken. En wellicht ook ganzen.

De ganzen trekken hun eigen plan, maar de sluierwolken zijn de voorbode van een front dat vanuit het noordwesten nadert. Donderdag komt er meer bewolking bij. In de middag neemt de zuidwestenwind toe en gaat het regenen. Ook ‘s avonds kan het nog even nat zijn.

Vrijdag trekt een storing met regen over, maar erg actief lijkt deze niet. Wel staat er een stevige bries uit westelijke richtingen. De middagtemperatuur stijgt tot circa 8 graden.

Beide dagen van het weekend zien er veelbelovend uit. Zonnig en droog weer met weinig wind. Een temperatuur van 8 à 9 graden overdag en ‘s nachts een minimum dichtbij het vriespunt.

Artikel delen: