Start Nationale Voorleesdagen Zwolle

Zwolle – Met het Voorleesontbijt op basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven startte woensdagochtend 21 januari de landelijke campagne De Nationale Voorleesdagen. Bij peuterspeelzaal Het Waterhoentje in de Aa-landen las Martin Frensel aan een klas met peuters voor. Frensel is per 1 september jl. raadsgriffier in Zwolle. Hij is de opvolger van Bart Schutte.

Tien dagen lang staat het voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar in de schijnwerpers bij bibliotheek en boekhandels. Ook Gemeente Zwolle vindt het voorlezen aan jonge kinderen belangrijk. College en raadsleden uit Zwolle gingen woensdagochtend voorlezen uit het prentenboek Anton kan toveren van Ole Könnecke. Het inmiddels populaire Nationale Voorleesontbijt is al enkele jaren het startschot voor De Nationale Voorleesdagen. Door het hele land vinden voorleesontbijten plaats waar bekende Nederlanders én plaatselijke bekendheden voorlezen uit Het Prentenboek van het jaar aan jonge kinderen.

In Zwolle leesden de burgemeester, de wethouders, griffie en raadsleden voor uit het prentenboek Anton kan toveren, het prentenboek van het jaar. In totaal werd er op 23 plekken in Zwolle aan peuters en kleuters voorgelezen. Het prentenboek is een cadeautje van de gemeente Zwolle. Voor alle nieuwe leden tot 6 jaar een leuke attentie.

Alle kinderen tot 6 jaar die in deze periode lid worden van de bibliotheek ontvangen het vingerpopje Anton, de hoofdpersoon uit het prentenboek Anton kan toveren (zolang de voorraad strekt). Het lidmaatschap van de bibliotheek is voor kinderen tot 18 jaar gratis.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Wethouders worden duur betaald. En wat doet Gemeente Zwolle met het personeel?

    VOORLEZEN AAN DE KINDEREN! ;D

    *Bert lacht zowat zijn ballen uit zijn broek*    ⚠️ Meld

Reageer