Kalverstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Kalverstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: ‘s Morgens overwegend droog, daarna buiig en winderig

Zwolle – Donderdagochtend ziet Zwolle wolkenpartijen over drijven waar nog enkele gaten tussen zitten. De wolken horen bij een front met neerslag, dat in het begin van de middag boven de stad aankomt. Voor die tijd kan ook al een beetje lichte regen vallen, veel zal dit ‘s morgens niet te betekenen hebben.

De regen in de middag is wel van betekenis. En de zuidwestenwind trekt flink aan: naar matig tot vrij krachtig, kracht 4 tot 5. Tijdens de passage van het regenfront en de buien later op de middag kan de wind af en toe stevig uithalen. Er is kans op zware windstoten tot ongeveer 75 kilometer per uur. In de avond is nog steeds een bui mogelijk, misschien met hagel. Voor de regen uit bereikt het kwik een maximum van ongeveer 10 graden. In de middag wordt het in de regen kouder.

Donderdagavond zakt de buiigheid in. De temperatuur daalt naar een minimum van ongeveer 3 graden. De wind uit het westen tot het zuidwesten zwakt ‘s nachts af naar kracht 3.

Vrijdag worden enkele buien vanaf de Noordzee boven de regio Zwolle verwacht. Mogelijk met hagel en windstoten. De zon heeft ruimte tussen de buien. De noordwestenwind is fors met een volle kracht 4. Is het lekker buiten? Nou nee, de gevoelstemperatuur ligt dichtbij het vriespunt, terwijl de thermometer maximaal 7 graden aanwijst.

Vrijdagavond verdwijnen de buien en klaart het mooi op. In de nacht naar zaterdag houdt de wind het voor gezien.

Zaterdagochtend vriest het in alle vroegte licht. Het is het begin van een rustig weekend met volop zonneschijn. Ook zondag is het na een vrieskoude start stralend zonnig en droog weer met nauwelijks een wolkje aan de hemel. De wind is zwak tot matig bij een middagtemperatuur van ongeveer 8 graden.

Artikel delen: