Luttekestraat - Foto: Wouter Steenbergen
Luttekestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Buien uit het noordwesten en een koude wind

Zwolle – Vrijdagochtend vroeg beginnen we met slechts een paar graden boven nul op de thermometer. De wind is aan het draaien van zuidwest naar noordwest. Daarvandaan komen buien op Zwolle af. Ze duren niet lang, maar tot in de middag kunnen er nieuwe boven de stad opdoemen.

De noordwestenwind is straf, kracht 4 tot 5. Tijdens de buien, waaruit misschien ook hagel neerkomt, wordt er nog een schepje bovenop gedaan. Kans op windvlagen. De zon breekt af en toe door. Dit lukt in de loop van de middag beter dan ’s morgens. De temperatuur is ’s middags ongeveer 7 graden, maar voor het gevoel is het kouder door die wind. In de avond is het gedaan met de buien en klaart het breed op. De wind neemt dan ook flink af.

De nacht van vrijdag op zaterdag verloopt kraakhelder. Het kwik zet een daling in die tot zaterdagochtend vroeg aanhoudt. Het is dan iets onder het vriespunt. Ook aan de grond, zodat het op natte plekken in Zwolle glad kan worden door bevriezing.

Het weekend is zonovergoten. Op beide dagen is er weinig tot geen bewolking en dus kurkdroog weer. Dit dankzij hogedrukinvloed in onze omgeving. Die invloed is zaterdag het sterkst, er is die dag ook weinig wind. In de zon is het prima uit te houden. Zondag staat er wat meer wind uit zuidoostelijke richting.

Maandag is het ook droog met veel zon. De temperatuur stijgt naar 10 graden of nog iets zachter.

Artikel delen: