Valse collectanten zijn meisjes uit Staphorst

Zwolle – Agenten hebben dinsdagmiddag 20 januari op de Thomas a Kempisstraat twee meiden van 14 en 17 jaar uit Staphorst aangehouden voor oplichting. De afgelopen week kwamen er meldingen binnen dat er door twee meiden namens de school Stad en Esch werd gecollecteerd voor de stichting Kika. Er werd echter niet voor deze stichting en namens de school gecollecteerd. Dit was voor de politie aanleiding om een waarschuwing te verspreiden en een onderzoek in te stellen.

 

Dinsdagmiddag 20 januari kwamen er opnieuw meldingen binnen over deze twee meiden. Eén vrouw deed aangifte omdat haar portemonnee was gestolen bij een woning aan de Rijnlaan. Ze gaf een signalement door dat voldeed aan eerdere signalementen. Later werden de meiden gesignaleerd op de Vechtstraat. Agenten zagen in de Thomas a Kempisstraat twee meiden fietsen die aan het signalement voldeden. Beide zijn aangehouden en naar het bureau gebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. dachten wij voorheen dat er in het boeren achterland louter mensen rondliepen in blauwe overall met een stuk touw rond hun middel, blijken er toch nog gewiekste dames tussen te zitten. hoe komen ze op het idee zeg!! die zijn al zo verziekt daar komt geen maatschappelijk werker meer tussen


  ⚠️ Meld

 2. /WFvN leest de opmerking van kaatje en checkt even het originele bericht.

  Welke informatie heb jij die wij niet hebben? Allochtonen? Ik zie het niet staan in het bericht….


  ⚠️ Meld

 3. Tja in Staphorst wonen ook koeien…
  Kaatje schrijft alleen dat er allochtonen wonen, ze zegt niet dat dit door allochtonen gedaan is…


  ⚠️ Meld

 4. tsja kaatje zegt het niet maar indirect wilt ze er wel mee zeggen dat het ook door allochtonen gedaan kon worden….

  lekker belangrijk of die dames nou wit,zwart,rood of pimpelpaars met groene stippen zijn het is gewoon fout klaar!


  ⚠️ Meld

 5. Ja of het is een reactie op pp die schreef dat hij dacht dat er in het boerenachterland louter mensen rondliepen in blauwe overall met een stuk touw rond hun middel.


  ⚠️ Meld

 6. @ carola

  dat zou ook kunnen! mjah wat dan wel handig was dat ze het even vermelde op wie ze reageerde! zo voorkom je toch weer verkeerde opvattingen enzo…

  maar in klederdracht joh?? moet nie gekker worden joh! maar opzicht best slim gedaan! maar fout 😉


  ⚠️ Meld

 7. Geweldig volk Boys onze roomblanke medemens! :'( Sommigen zijn zo blank dat de criminaliteit van de witte boorden er moeiteloos in overloopt.


  ⚠️ Meld

 8. Change is possible
  Boyd, dit vond ik een goed stuk. Hopelijk is het niet te lang voor je:

  Ras is écht geen biologisch feit

  Hiep hoi, een zwarte president. Of nou ja. Het is een beetje vreemd, maar misschien zien we het verkeerd.
  Vorige maand leverde Amerikaans onderzoek daarvoor interessante aanwijzingen op. Twee sociologen hadden de gegevens doorgevlooid van zo??n 13duizend burgers, die zich uit naam van de wetenschap 25 jaar lang hadden laten bevragen over hun werk en hun leven.

  Maar wat was dat? Met grote regelmaat waren er in die kwarteeuw mensen van ras veranderd. Zomaar, floep. Zowel de enquêteurs hadden het genoteerd als ?? en dat is toch sterk ?? de ondervraagden zelf. Er waren hier blanken zwart geworden en zwarten veranderd in blanken. Yes we can!

  Een Michael Jackson-achtige pigmentziekte misschien? Nee, het kleurtje wisselen hield verband met status. ??Zwarten?? met wie het economisch goed ging, waren tot een op de vijf keer ??blank?? geworden. En omgekeerd: wie zichzelf in 1979 nog omschreef als ??blank?? maar in de bak was beland, was in 4 procent van de gevallen ??zwart?? geworden.

  Ongelooflijk. Sociologen roepen het al jaren, maar blijkbaar is ??ras?? écht geen biologisch feit. Met grote regelmaat waren er in die kwarteeuw mensen van ras veranderdRas is eerder een kameleoneigenschap die alle kanten op glibbert als je de achterliggende sociale en economische knopjes op een andere zender draait.
  Verschillen zien tussen bevolkingsgroepen is aangeleerd. Van nature zien we ze niet automatisch, net zo min als je direct verschil ziet tussen mensen met groene of blauwe ogen. Eerst moet iemand de rassen aanwijzen, je uitleggen dat het hier een ander menssoort betreft. Een behulpzame Geert Wilders, of een alerte Rita Verdonk.

  Vandaar dat er in Amerika ??zwarten?? rondlopen die in de ogen van ieder ander mens gewoon blank zijn, dat Obama volgens sommige ??zwarten?? helemaal niet ??zwart?? is omdat hij geen slavenbloed heeft, en dat wij hem, als we hem tegenkwamen in de metro, misschien voor Marokkaan zouden houden. Want Marokkanen herkennen, die kunde hebben ze ons de afgelopen twintig jaar steeds beter leren beheersen.
  Verwarrend allemaal. En vervelend natuurlijk. Wat nou zwarte president? Obama is vooral een Amerikaan. Tenzij ze hem zwartmaken natuurlijk.  ⚠️ Meld

 9. Wil enkel zeggen Boyd uit het mooie Berkum, dat het leven niet altijd zo zwart/wit is als het lijkt. Nav je post van 7:29 die gezien de emoticon geen “humor” lijkt.


  ⚠️ Meld

Reageer