Voorbeschouwing PEC Zwolle – Heracles

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Heracles

Zwolle – PEC Zwolle speelt de komende weken twee uitwedstrijden. Waar de Blauwvingers volgende week zondag speelronde 26 afsluiten in Sittard, staat deze zaterdag om 16.30 uur de confrontatie met Heracles Almelo op het programma.

PEC Zwolle kan nog steeds teren op een ongeslagen status in de competitie dit jaar, al leek afgelopen zondag de eerste nederlaag wel aanstaande. Tegen FC Groningen kwam PEC Zwolle op een moeilijk bespeelbaar veld in de eerste helft op achterstand door een rake vrije trap van Laros Duarte. De paal stond vlak voor rust een tweede Groningse treffer in de weg.

Direct na rust kreeg Daishawn Redan een flinke kans, maar tot een treffer leidde dit niet. Ook een gesmoorde poging van Mees de Wit trof geen doel, waarna de bezoekers vlak voor tijd opnieuw het aluminium raakten. Dat deed PEC Zwolle ook nog tweemaal. Eerst schoot Mustafa Saymak in blessuretijd een vrije trap op de binnenkant van de paal. Nog dieper in blessuretijd was het wél raak. Yuta Nakayma timede fantastisch bij een hoekschop en kopte de bal via de onderkant van de lat tegen de touwen: 1-1. Door het behaalde punt staat PEC Zwolle nu in punten gelijk met Sparta Rotterdam, dat de uitwedstrijd tegen Fortuna afgelast zag worden vanwege de storm die vrijdag over het land trok. Wel moet Zwolle zaterdag Mees de Wit missen. De wingback liep tegen zijn vijfde gele kaart op en is voor één wedstrijd geschorst.

Heracles Almelo staat ogenschijnlijk veilig op een twaalfde plaats, maar de achterstand die Zwolle heeft op de ploeg uit Twente is slechts zes punten. Bovendien staat de ploeg van Frank Wormuth maar vier punten boven plek 16. Heracles won dit jaar pas één keer. Dat was twee weken terug, thuis tegen FC Utrecht: 1-0. Van Ajax en AZ werd verloren, terwijl het tegen N.E.C. Nijmegen en Go Ahead Eagles gelijkspeelde. Heracles Almelo kreeg in die periode wel een extra domper te verwerken met het wegvallen van Kaj Sierhuis, die een zware knieblessure opliep in het gewonnen duel met Utrecht. Zo heeft Wormuth in de voorhoede minder smaken om uit te kiezen, nadat de club eerder al aangaf geen beroep meer te doen op Rai Vloet.

Eerder dit seizoen behaalde PEC Zwolle een 0-1 overwinning op Heracles. Het betrof de eerste driepunter van het seizoen. Nadat Vloet met een mislukte Panenka zichzelf en zijn ploeg al een hele slechte dienst bewees, maakte Bram van Polen de avond voor de Almeloërs nóg pijnlijker door diep in blessuretijd een strafschop wél feilloos binnen te schieten.

Allard Lindhout heeft zaterdag vanaf 16.30 de leiding over Heracles Almelo – PEC Zwolle. Assistent-scheidsrechters zijn Roy de Nas en Sjoerd Nanninga. Offical op Erve Asito is Sam Dröge. Siemen Mulder is de VAR in Zeist, bijgestaan door Frank Jansen.

Artikel delen: