Actie Wipstrik Veilig levert 1.040 handtekeningen op

Zwolle – Al jaren is de verkeerssituatie in de Wipstrik aan de kant van de schrijversbuurt niet optimaal voor opgroeiende en schoolgaande kinderen. Wipstrik Veilig wil graag dat de kinderen in de Wipstrik veilig kunnen spelen en naar school gaan, en voerde daarvoor actie. Wethouder J. Cnossen nam dinsdagmiddag maar liefst 1.040 handtekeningen in ontvangst op het plein van de Koningin Emmaschool. Daarbij kreeg Cnossen ook een fotolijst met beelden van de situatie in de buurt van vroeger en nu.

Jesse Prinsen had een fotowedstrijd gewonnen met twee prachtige foto’s van de Brederostraat. De ene foto was zo’n 70 jaar geleden gemaakt en eentje pas geleden. Een wereld van verschil. Daarom mocht Jesse de handtekeningen aan de heer Cnossen aanbieden. Deze nam ze in ontvangst en sprak nog even een woordje. Hierin vertelde hij dat het nu het goede moment was om extra aandacht te besteden aan de verkeerssituatie van de Wipstrik. Daarna gingen de actievoerders en de leerlingen langs alle verkeerstekeningen die de kinderen hadden gemaakt. De kinderen van de Emmaschool en de Oosterenkschool hadden heel erg hun best gedaan. De beide pleinen waren helemaal vol getekend.

 

Er waren hele creatieve oplossingen van de kinderen.
* een zebrapad met led-verlichting als je erop stapt,
* een magneet in het wegdek om auto’s af te remmen,
* een spijkermat om auto’s tegen te houden als ze door rood reden,
* borden met daarop de aanduiding dat je niet op de stoep mag parkeren,
* lasercontroles,
* een slagboom voor de Vondelkade waar je alleen langs mag als je er echt moet zijn.

Kortom: genoeg inspiratie voor de gemeente Zwolle om mee aan de slag te gaan.

Na het bekijken van de tekeningen is er met de heer Cnossen nog gekeken naar het kruispunt op de Brederostraat tussen de Oosterenkschool en de Emmaschool. Hij moest toegeven dat het geen ideale oversteekplaats was, maar sloot op voorhand al een zebrapad uit. We hopen van harte dat de gemeente Zwolle dan met een oplossing komt die nog beter is dan een zebrapad.

In de afgelopen decennia zijn er al meerdere pogingen ondernomen om de buurt veiliger te maken. Er zijn voorstellen geweest voor zebrapaden, bussluizen, verkeerslichten en 30-kilometer-zones. Allen helaas zonder resultaat. Het is dus tijd voor een gedegen aanhoudende actie om te zorgen dat de Wipstrikbuurt wordt zoals de bewoners het graag willen hebben. Het eerste speerpunt is al behaald! De buurt wordt dit jaar nog 30km-buurt. Wipstrik Veilig wil meer: zebrapaden, betere verlichting en verkeersluwe straten. Begin februari heeft het actiecomite hierover overleg met de afdeling Stedelijk Beleid van de gemeente Zwolle. Met het verzamelen van handtekeningen wil Wipstrik Veilig de gemeente laten zien dat er voldoende draagkracht is voor de actie. De vorderingen kunt u volgen via www.wipstrikveilig.tk

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Het eerste speerpunt is al behaald! De buurt wordt dit jaar nog 30km-buurt.

  Het is wel een goed initiatief, alleen zal het niet gaan werken v.w.b. de veiligheid ben ik bang. In de AA-Landen in elk geval niet. De Amer is dan ook een 30km zone geworden, maar van vluchtheuvel tot vluchtheuvel kun je toch wel snelheden tot 60km bereiken. 30km? 90% rijdt zeker gewoon 50km.


  ⚠️ Meld

 2. Het is al zo’n grote puinzooi op de Ceintuurbaan en dat is niet sinds de ‘verbouwing’ die tot volgend jaar gaat duren.

  Ook het stuk van de Vechtstraat naar de Wipstrikkerallee staat meestal een lange rij met auto’s.

  En wanneer de wegen niet makkelijk bereikbaar zijn, wat gaat men doen?

  Juist, de sluiproute nemen door de Wipstrik heen.

  Jammer dat de buurtbewoners gaan klagen en het niet in zien grotendeels tijdelijk is. Na de ‘verbouwing’ in 2011 zal het een stuk rustiger zijn aan de Wipstrikkerallee én Wipstrik algemeen.

  Zo hebben we weer een 30 km zone of een rotonde erbij zoals in de Aa-landen omdat er een incident heeft plaats gevonden.

  Nederlanders moeten wat te zeiken hebben h?….


  ⚠️ Meld

 3. veilige wipstrik
  Grappige reactie: de puinzooi is tijdelijk en toch is het al jaren een puinzooi dat lijkt elkaar wat tegen te spreken.

  Het is een zeer positieve actie die het buurtgevoel versterkt, samen de schouders eronder, 1040 handtekeningen alleen in de schrijversbuurt, dat zegt natuurlijk alles.

  Het gaat hier natuurlijk goedkomen, met alleen wat rotondes zijn we er niet maar het worden zebrapaden, fysieke maatregelen als wegversmallingen, je moet natuurlijk wel in gesprek blijven met de gemeente. Met klagen los je niks op, het is een dynamisch geheel van samenwerking gemeente en bewoners,instanties, scholen, winkels enz want daar kom je verder mee.

  We gaan ervoor als wipstrik 🙂


  ⚠️ Meld

Reageer