Start Jaar van de gehandicaptensport 2009

Zwolle – ´Zwolle sport onbeperkt´ dat is het motto voor 2009: het jaar van de gehandicaptensport in Zwolle. Dit jaar worden vele activiteiten georganiseerd om de gehandicaptensport te promoten en vooral om alle sportactiviteiten voor gehandicapten in Zwolle meer voor het voetlicht te brengen. Dat doet SportService Zwolle samen met de gehandicapten en met de verschillende belangen- en sportverenigingen.

Draagt u de gehandicaptensport een warm hart toe? Bent u gehandicaptensporter of supporter van de gehandicaptensport? Houdt uw agenda dan vrij op de avond van 6 februari. Om ongeveer 18.00 uur wordt het jaar feestelijk geopend door wethouder Janco Cnossen in het FC Zwolle stadion. FC Zwolle stelt 1000 zitplaatsen voor supporters van de gehandicaptensport beschikbaar. U kunt onder andere getuige zijn van een wedstrijd tussen twee voetbalteams van gehandicapten. Daarna speelt het eerste elftal van FC Zwolle tegen VVV Venlo. In ieder geval wordt het een groot feest!

De gemeente Zwolle heeft 2009 uitgeroepen tot het jaar van de gehandicaptensport. Iedereen doet in Zwolle mee, ook aan sport, ook gehandicapten. Gekozen is voor de slogan: ´Zwolle sport onbeperkt´. Die ambitie wil de gemeente Zwolle waarmaken, niet alleen in 2009, maar zeker ook de jaren er na.

Om de gehandicaptensport te promoten worden in het Jaar van de Gehandicaptensport verschillende (sport)activiteiten georganiseerd voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten. Maar er gebeurt al veel in Zwolle. Daarom worden bestaande G-sporten en -sporters en de vele vrijwilligers extra in de schijnwerpers gezet. Na 2009 is er meer inzicht in de gehandicaptensport Zwolle om deze zo nodig te verbeteren en structureel op te nemen in het Zwolse sportbeleid. Maar vooral moet het aantal G-sporters aan het eind van het jaar zijn toegenomen.

Waarom het Jaar van de Gehandicaptensport

Wethouder sport Janco Cnossen: “Een Jaar van de Gehandicaptensport omdat we het belangrijk vinden om sporters met een handicap de aandacht te geven die zij verdienen. Ik verheug me nu al op een aantal evenementen waarbij de Zwolse gehandicaptensport nadrukkelijk in de schijnwerpers komt te staan. Ik hoop dat met die aandacht meer gehandicapten gaan sporten, omdat bewegen gezond is. Maar sporten biedt meer. Het kan een bijdrage leveren aan het leren omgaan met je handicap, het maakt je niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk sterker. Het brengt je bovendien in contact met andere mensen en je laat zien dat je mee te doet.”

Ambassadeurs, partners supporters en sponsoren

Velen dragen de gehandicaptensport een warm hart toe en dragen een steentje bij aan de organisatie van het jaar. Dat kan in financiële zin, maar ook door middelen, menskracht, advertentieruimte of een locatie beschikbaar te stellen. Zo stellen veel Zwolse sport- en belangenverenigingen waaronder FC Zwolle hun medewerkers of accommodatie belangeloos beschikbaar, werken de verschillende media en (sport)organisaties voor gehandicapten mee aan het publiceren van activiteiten, maken studenten van Deltion foto´s van alle evenementen en verbinden het team van FC Zwolle en tafeltennisser Gerben Last hun naam en gezicht als ambassadeur aan het jaar.

Organisatie

De gemeente heeft voor het organiseren van het jaar financiën beschikbaar gesteld. SportService Zwolle heeft in het Jaar van de Gehandicaptensport in nauwe samenwerking met de gemeente Zwolle en verschillende verenigingen en organisaties voor gehandicapten een coördinerende, initiërende en uitvoerende rol. Vanuit deze rol vormt SportService Zwolle het centrale coördinatiepunt van waaruit partijen, ideeën en initiatieven in het jaar van de gehandicaptensport bijeen worden gebracht.

Meer informatie

Meer weten? Binnenkort gaat de website www.zwollesportonbeperkt.nl online.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Aanmelding
  Belangstellenden die dit feestelijke evenement willen bijwonen, kunnen zich aanmelden voor 31 januari door een mail te sturen, o.v.v. aanmelding opening, met de naam en het adres en eventueel die van de begeleider naar zwollesportonbeperkt@sportservicezwolle.nl. Vermeldt hierbij of u rolstoelafhankelijk bent. De toegang is gratis, maar vol is vol, dus wacht niet te lang.
  Het entreekaartje geeft toegang tot het stadion voor de speciale tribune, maar alleen tot 18.30 uur en met dit kaartje is de toegang gratis.

  Programma opening Jaar van de Gehandicaptensport
  18.00 uur Stadion open
  18.30 uur Wedstrijd G-voetbal, demonstratie gehandicaptensporten
  19.15 uur Pauze, warming up team FC Zwolle
  20.00 uur Wedstrijd FC Zwolle ?? VVV-Venlo
  20.45 uur Opening Jaar van de Gehandicaptensport door wethouder Janco Cnossen en sporters
  Demonstratie gehandicaptensporten
  21.00 uur Tweede helft wedstrijd FC Zwolle ?? VVV-Venlo  ⚠️ Meld

Reageer