Studenten bouwen woning van kratjes bier

Zwolle – De bierweekcommissie van ZHTC bouwt donderdag 29 januari op het terrein van Christelijke hogeschool Windesheim te Zwolle een woning van ca. 1000 kratjes bier. De commissie van de Bierweek wil hiermee aan de studenten laten zien dat ze niet alleen staan in hun zoektocht naar een kamer. Afgelopen zomer bleek uit onderzoek van de studentenvakbond LSVb dat Zwolle een van de slechtst presterende gemeentes is op het gebied van studentenhuisvesting.

Tijdens de bouw van de kamer zijn ervaringsdeskundigen aanwezig die vragen kunnen beantwoorden of tips kunnen geven over hoe je het snelst aan een kamer in Zwolle kan komen. Ook kunnen de ervaringsdeskundigen de studenten vertellen wat zij het beste kunnen doen als ze teveel betalen voor hun kamer. De bouw van de kamer begint ’s ochtends om 08.00 uur. De hele dag zal er aan de kamer worden gebouwd en tegen 15.30 uur zal de kamer weer worden afgebroken.

Artikel delen:
Reacties 29
 1. Goede actie.

  Woningstichtingen vragen schofterige prijzen voor bijvoorbeeld de woningen aan de Harm Smeengekade. Ja, die bejaardenwoningen die zijn omgezet naar studentenwoningen (vooral buitenlandse studenten die geld te veel hebben en van pa en ma een jaar hier kunnen studeren).

  Cashcow.

  En de gemiddelde student wordt verbannen naar de pauperflats als Palestrinalaan of gaan met zijn 3-en een appartement huren, omdat het alleen niet op te brengen is.

  Misschien kunnen we weer wat zeecontainers uit Rotterdam halen, een leuk kleurtje geven en maken we een ‘leuk kamertje’ van (zoals die godsgruwelijk lelijke containers daar bij de Amer in de Aa-landen)  ⚠️ Meld

 2. @ Zwollenaar:

  daar stuur je je studerend kind toch niet heen? In een zeecontainer die goedkoop is en opgeleukt met een kleurtje van buiten?

  (origineel in Zwolle, in andere grote steden als Utrecht zie je er veul meer).  ⚠️ Meld

 3. Ik zou zeggen kom gezellig langs!
  De mensen die bij de actie aanwezig zijn, zijn ervaringsdeskundigen en kunnen je ongetwijfeld goede tips geven hoe aan een kamer te komen.  ⚠️ Meld

 4. Zit in dit geval met 2 petten op, aangezien ik ook in de bierweekcommissie zit en actief ben bij studentenvereniging ZHTC.
  En ik sprak even namens de bierweekcommissie  ⚠️ Meld

 5. Klasse Emile, je wordt toch niet zo kaal dat 2 petten dat moeten camoufleren?

  – Buurweekcommissie
  – Studentenvereniging

  Ongezellig klinkt het niet. Maar je bent toch ook SP raadslid?
  Kijk maar uit, ze sturen je zo naar Europa…


  ⚠️ Meld

 6. Hoi Dick,

  Hehe, ik heb nog genoeg haar hoor.

  En ben inderdaad ook sp-raadslid en ga zeker niet naar Europa gestuurd worden. Ik blijf mooi in het gezellige Zwolle!  ⚠️ Meld

 7. Groot gelijk; SUPERSTAD. Petten-gezever was idd flauw. Maar als Tjitske Siderius wel weggaat, kunnen we er toch wel vanuit gaan dat jij of een ander de vragen in de gemeenteraad hier opzet?


  ⚠️ Meld

 8. 24.000 pijpjes. Als er nog hulp nodig is bij het soldaat maken van het geestverruimende vocht…

  Al zijn er ervaringsdeskundigen bij, het blijft veel overheerlijk vocht.  ⚠️ Meld

 9. geschreven door arnoud, op 23 januari 2009 om 00:05

  Heeft iemand nog ideeen voor woningen want ik zoek al heel lang.

  Er staan er momenteel plenty te koop die men aan de straatstenen niet kwijt kan.
  Nog even wachten en de prijzen kelderen en dan kan jij je slag slaan.
  Is er tenminste nog iemand die voordeel kan hebben van de kredietcrisis. 😉 😀


  ⚠️ Meld

 10. @larry, jij let goed op.

  Zit in de organisatie van diverse activiteiten in Zwolle en zat al eens te denken om mijn niet-sp-zaken onder een andere naam te posten, maar dat doe ik toch maar niet. Schrijf voortaan wel in mijn eerste post op een onderwerp vanuit welke positie ik reageer.  ⚠️ Meld

 11. OK Larry, maar dat neemt toch niet weg dat je hem daar nixxx over mag vragen? Mag dat alleen als hij niet 1, niet 2 maar géén petten op heeft? Hij antwoordde wel gewoon, dus ik geloof dat Bravehaert (what’s in a name) het niet erg vond.

  Joh wat je ook doet Emile, je gaat toch niet van id wisselen :'( Kom op zeg, als je geen zin in bepaalde vragen of mededelingen hebt schrijf je het maar……ga ik er wel op in 😉


  ⚠️ Meld

 12. geschreven door dick, op 23 januari 2009 om 13:58

  ga ik er wel op in

  Zoals op alles… 😛

  Ik denk dat je hem over alles wel mag vragen, maar er bestaat ook nog zoiets als on-topic blijven! 😮 ;D
  Maar daar heb jij als weblogverslechteraar (bedankt Joop!!! 😉 ) nogal eens moeite mee. 😀 😉
  Geintjuh…

  Ik denk dat je uit de verschillende activiteiten van Braveheart ook mooi kunt filteren hoe hij in het leven staat en waarop zijn politieke beweegredenen gebaseerd zijn en of die oprecht zijn. 🙂


  ⚠️ Meld

 13. 😀 Heb nog ff getwijfeld om het er aan toe te voegen. Maar heb graag voor je gedaan Larry 😉

  😀 😀 😀 Ontopic? En die verhalen van vroeger op die link?

  Jij kent Bravehaert? Waarom noem je hem zo?


  ⚠️ Meld

 14. Tada!!!!

  Maar de directe aanleiding was een discussie op WZ over de raadsleden van de gemeente Zwolle die de wijk in zouden gaan om in gesprek te raken met de burgers, ongeveer een half jaar geleden.
  Ik ben daar geweest en hij ook bij SIO.
  Zal kijken of ik die weer kan vinden hier. 🙂


  ⚠️ Meld

 15. @dick

  ik wil overal op reageren, maar krijg soms verwijten als ik op zaken reageer als of ik dat alleen zou doen om stemmen te winnen of wat dan ook

  Ik ben naast politicus gelukkig meer dan dat.
  Ik reageer graag en ook het liefst onder mijn naam, maar sommigen vinden het storend of onduidelijk als ik als raadslid reageer op studentenactiviteiten of wat dan ook meer, waar ik ook toevallig bij betrokken ben.

  Mijn mening blijft hierop, stug onder eigen naam reageren en als ik iets als politicus zeg, komt er wel onder gemeenteraadslid.

  En dick: Larry heeft mij wel eens gezien en daarop baseert hij braveheart denk ik 😉


  ⚠️ Meld

 16. Oeps, dat zou ik ook gezegd kunnen hebben Emile. Stemmenwinnen? Maar als ik dat was, was het puur om de “zuigen” dan is het toch niet erg :'( Beetje debater redt zich daar wel mee.

  Je moet het zelf weten, maar je kunt jezelf toch niet opdelen in een aantal “nicks”. Zou gewoon altijd mijn eigen naam gebruiken. Als je een beetje nadenkt bij wat je zegt/schrijft kun je de discussie vast wel zuiver houden.

  Vrees dat jij vaker in een Schotse kilt loopt, met de haren los, als toen die foto werd genomen.


  ⚠️ Meld

 17. Zo gaat het nu altijd :'( Maar wie weet, eerst maandag “Het Plein” regelen, op 20/2. En met zijn allen in de kantine na een thuiswedstrijd, volgens mij de week ervoor of zo.

  Weblog wilde toch al wat doen in de lente?
  Dan wil ik Emile d’r ook bij, die heeft immers ervaring met kratjes creatief gebruiken…

  Biedt Muziek in de tent nog wat?


  ⚠️ Meld

Reageer