Voorlichtingsavond mbo Zone.college in Zwolle - Foto: Zone.college
Foto: Zone.college

Voorlichtingsavond mbo Zone.college in Zwolle

Zwolle – Kennismaken met een hele reeks groene beroepen, informatie over opleidingen en enthousiast worden. Dat zijn de ingrediënten van de voorlichtingsavond mbo van Zone.college in Zwolle op 10 maart van 18.00 tot 20.00 uur.

Bij Zone.college presenteren zestien groene mbo-opleidingen zich. Docenten en studenten geven uitleg over onder meer het onderwijs, de (internationale) projecten en de begeleiding tijdens een opleiding. Met workshops, presentaties en demonstraties krijgen bezoekers een actueel beeld van de groene beroepsmogelijkheden en opleidingen.

Tijdens de voorlichtingsavond is het ook mogelijk om een online gesprek in te plannen met opleidingsadviseurs die meer kunnen vertellen over het volwassenenonderwijs, omscholingstrajecten en de subsidiemogelijkheden. Zone.college biedt namelijk veel (groene) trajecten aan voor iedereen die zich wil laten om- of bijscholen.

Leren in de praktijk staat centraal bij Zone.college: “Studenten werken vanaf het begin van de opleiding aan beroepsopdrachten. Deze opdrachten worden uitgevoerd in én voor de beroepspraktijk. Tijdens de lessen op school en op verschillende praktijklocaties doen studenten kennis en ervaring op en ontwikkelen ze hun vaardigheden. Veel studenten lopen stage bij bedrijven in de regio, maar er bestaan ook veel mogelijkheden om in het buitenland ervaring op te doen.”

Met een diploma mbo-groen op zak hebben studenten veel mogelijkheden. Zone.college: “De groene sector heeft talent nodig, voor een betere toekomst. Talent om met nieuwe ideeën te komen om klimaatproblemen op te lossen. Biodiversiteit te bevorderen en voldoende voedsel te produceren. Groene vingers, oog hebben voor techniek, handig zijn met je hoofd, of slim zijn met je handen, een hart voor dieren hebben of goed met mensen omgaan. Voor deze talenten biedt de groene sector verschillende banen, op diverse niveaus en in diverse branches.”

Aanmelden voor de voorlichtingsavond kan via het aanmeldformulier op de website.

Artikel delen: