Meer geld voor activiteiten voor senioren

Zwolle – TRAVERS krijgt over een periode van twee jaar 50.000 euro van het Oranje Fonds voor het project Seniorenparticipatie Aalanden (SPA). De vergrijzing, met bijkomende problematiek neemt toe in de samenleving, zo ook in Zwolle en zeker in de wijken Holtenbroek en Aalanden, het werkgebied van ‘SPA’. TRAVERS ziet dit als een enorme kans, het gaat namelijk om een schat aan levenservaring, kennis en kunde. Veel senioren uiten de behoefte om bezig te blijven, zich in te zetten voor de samenleving en/of zich te blijven ontplooien.  

De doelstelling van het project is dat eind 2010 de groep senioren binnen SPA ieder vanuit hun eigen kansen en mogelijkheden een bijdrage levert aan verschillende activiteiten waarbij ouderen met elkaar, maar ook met andere (generaties) wijkbewoners in gesprek gaan. Activiteiten die hierbij door de senioren zelf ontwikkeld kunnen worden zijn het verder opzetten van theehuizen, bijvoorbeeld een mobiel theehuis dat gebruikt kan worden in verschillende wijken of het organiseren van kookworkshops waarbij de senioren samen met jongeren om de tafel gaan, het menu maken, de boodschappen doen, koken en samen eten.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer 22 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland, op Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Maxima  zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. is er ook al nagedacht over eventueel vervoer voor deze doelgroep? het overgrote deel zal quick genoeg zijn, maar om savonds laat nog over straat te gaan lijkt mij geen goed plan. misschien dat taxi-goeroe tadema nog een busje over heeft.


    ⚠️ Meld

Reageer