Katerdijk - Foto: Wouter Steenbergen
Katerdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Steeds zonniger

Zwolle – Woensdagmorgen verdwijnen de wolkenvelden boven Zwolle steeds verder naar het zuidwesten. De lucht wordt blauw en de zon schijnt in de middag breeduit. Het is een droge dag.

‘s Morgens vroeg staat er 3 graden op de thermometer, in de middag gaat het lekker omhoog naar ongeveer 10 graden. De oostenwind doet kalm aan: zwak tot matig, maximaal kracht 3. Het is ‘s middags niet moeilijk om ergens in de stad een plekje te vinden in de zon en uit de wind. Een groot hogedrukgebied boven Scandinavië weet voorlopig van geen wijken. Daardoor ziet het weer er ook de rest van de week pico bello uit.

De komende dagen voert de oostenwind kurkdroge lucht aan. Wolken worden zeldzaam. Regen hoef je dus niet te verwachten. Strakblauwe luchten zijn het decor boven de stad en ook ‘s nachts is het onbewolkt. De temperatuur daalt onder de sterrenhemel tot dichtbij het vriespunt of er iets onder. De middagtemperatuur heeft de neiging om wat te dalen, want uit het oosten komt begin maart nog geen warmte.

In het weekend houdt het droge en zonnige weer aan. Misschien schuift er wat onschuldige sluierbewolking binnen. In de nachten vriest het licht en overdag wordt het ongeveer 7 graden. Vooral ’s middags voel je in Zwolle de wind.

Artikel delen: