Onderzoek scheuren in huizen Veerallee kwartier

Zwolle – De gemeente Zwolle laat onderzoek doen naar de oorzaak van scheurvorming in huizen die grenzen aan de IJsselallee.

Het gaat om oude woningen in het Veerallee kwartier. Het verkeer op de ringweg tussen industrieterrein Marslanden en de afrit Zwolle-Zuid is de afgelopen decennia enorm toegenomen. Bewoners van de woningen in het Veerallee kwartier vermoeden dat die toename de oorzaak is van de scheuren in hun huizen. De gemeenten wilde dat de bewoners zelf bewijs voor die theorie zouden aandragen, maar betaalt nu wel het onderzoek.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Die huizen zijn behoorlijk oud. Mogelijk waren de scheuren ook gekomen als er geen extra verkeer zou zijn geweest. Ik ben benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek. 🙂


    ⚠️ Meld

  2. Jaren geleden reden er nog bussen over de Diezerkade, totdat de huizen daar scheuren begonnen te vertonen. Sindsdien is er een gemeentelijke bepaling die zegt dat daar geen bussen meer mogen rijden.
    De verkeersdrukte bij dat stukje Veerallee is in de loop der jaren explosief gestegen, vooral ook van vrachtwagens. Het lijkt mij dat de bewoners het best wel eens bij het rechte eind zouden kunnen hebben.


    ⚠️ Meld

Reageer