Harm Hoeve speelt in Nicolaikerk Utrecht - Foto: Willem Jan de Bruin
Harm Hoeve speelt in Nicolaikerk Utrecht
Foto: Willem Jan de Bruin

Orgelconcert voor Oekraïne in Grote Kerk

Zwolle – Organist Harm Hoeve geeft zaterdag 5 maart een marktconcert in de Grote Kerk te Zwolle. Tijdens dit concert speelt hij muziek die enerzijds wil bemoedigen in deze tijd en anderzijds solidariteit met Oekraïne wil uitdrukken.

Op het programma staan onder andere het volkslied van Oekraïne en Europa, Hymn to Freedom en een fantasie over The Sound of Music. Dit laatste werk gaat over het waargebeurde verhaal van een familie die vlucht voor een dictatoriaal regime. Ook een bewerking over Psalm 54 van Boudewijn Zwart en twee werken van de grootmeester van de barok Johann Sebastian Bach worden ten gehore gebracht.

Het concert begint om 13.00 uur, duurt een half uur en is gratis toegankelijk. Dit concert heeft een ongedwongen karakter waarbij bezoekers in en uit kunnen lopen of onder orgelklanken de kerk kunnen bekijken.

Het wereldberoemde hoofdorgel van de kerk, jarenlang het grootste orgel van Nederland, is momenteel niet bespeelbaar. De pijpen liggen bij de orgelbouwer en wachten op restauratie. Kenners verwachten na de restauratie van het Schnitgerorgel dat het instument weer bij de top van de barokorgels gaat horen.

Artikel delen: