VV Berkum
VV Berkum

Voorbeschouwing Berkum – De Dijk

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij De Dijk in Amsterdam, een tegenstander waar de Zwollenaren zich eerder al de tanden stuk op hebben gebeten en die ook in deze competitie voor verrassingen heeft gezorgd.

“Het is voor ons bij De Dijk al eens misgegaan, maar we kijken er nu toch positief tegenaan,” blikt Berkum-verdediger Dennis Horstman vooruit. “We zijn heel goed gestart na de winterstop, voetballend zit het goed. We verdedigen stabiel en het verschil met vóór de winterstop is dat we de kansen nu wél afmaken.”

De Dijk stond vorig jaar, met nul punten, op de laatste plek in de Hoofdklasse B toen de competitie voortijdig werd gestopt en leek zo gered te worden van een steeds dreigender degradatie. Dit seizoen boekt de ploeg van trainer André Teuling echter betere resultaten, waarbij opvalt dat van de vier tot nu toe door De Dijk gewonnen duels er maar één op eigen terrein werd gespeeld.

Vanaf medio november verloren de Amsterdammers vier keer op rij, maar vorige week volgde herstel door een 1-2 overwinning bij Noordscheschut. De thuisclub liet in de openingsfase kansen liggen en iets meer dan een half uur kwam De Dijk zelfs op 0-1 door Adam Akhayad.

Op slag van rust kwam Noordscheschut weer langszij, maar een kwartier na de hervatting bracht Obed Kwofie namens De Dijk de stand op 1-2. De als vanouds met ongeremde fysieke inzet spelende Drentse thuisclub slaagde er niet meer in om dat nog weg te poetsen en oogstte bovendien de nodige kaarten, waarbij in blessuretijd ook een directe rode prent. De Dijk staat na die zwaar bevochten overwinning nu op een 13e plek, met 15 punten uit evenveel duels.

Berkum had vóór de winterstop een mindere periode maar boekte de laatste weken hoopgevende resultaten. In de eerste wedstrijd na de hervatting van de competitie werd ONS Sneek met 6-0 afgedroogd en afgelopen zaterdag haalde de equipe van trainer Arno Hoekstra opnieuw de volle buit binnen door SDC Putten met 1-0 te verslaan. Berkum kwam al snel voor na een knappe actie van Chris van der Meulen en er leek opnieuw een ruime zege haalbaar. Berkum zakte daarna echter weg, speelde in een te laag tempo en was te slordig aan de bal waardoor echte kansen uitbleven. Positief was wel dat ook SDC Putten niet of nauwelijks kansen kreeg.

Berkum staat na de twee achtereenvolgende overwinningen nu als tiende op de ranglijst van de Hoofdklasse B en kan bij winst in Amsterdam vastere voet aan de grond krijgen. De Zwollenaren weten echter dat zij bij De Dijk in het verleden al de nodige punten hebben ingeleverd en bovendien in oktober in eigen huis tegen deze opponent niet verder kwamen dan een bloedeloze 0-0 remise. Dat zal dus komende zaterdag in Amsterdam beter moeten!

De wedstrijd De Dijk-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Tim Visser uit Dinteloord, die op Sportpark Schellingwoude aan de Schellingwouderdijk 220 in Amsterdam-Noord om 15.00 uur af laat trappen.

Artikel delen: