Veemarkt - Foto: Wouter Steenbergen
Veemarkt
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Onbewolkt lenteweer

Zwolle – Vrijdagochtend vriest het licht. Na een kraakheldere nacht is het ook overdag onbewolkt. Vliegtuigstrepen zijn kort of ontbreken geheel. De zon schijnt van vroeg tot laat op Zwolle.

Het kwik gaat na de koude ochtend omhoog naar ongeveer 10 graden. Er komt in de middag een matig briesje, kracht 3, te staan uit het oosten tot zuidoosten. Het is zaak om uit de wind te blijven, om optimaal profijt te trekken van de zonneschijn. Op beschutte plekken in de stad die in de volle zon liggen, is het al gauw aangenaam. Het stabiele lenteweer hebben we te danken aan een hogedrukgebied met het centrum boven Zuid-Zweden.

In het weekend is het droog. Zaterdag is het zonnig en vrijwel wolkeloos in Zwolle, zondag schuift bewolking van een zwak front over. Maar ook dan verloopt de dag niet zonloos. En het blijft droog. De middagtemperatuur is ongeveer 7 graden op zaterdag en 6 graden op zondag. Het is in het weekend kouder dan op vrijdag. In de nachten komt het tot nachtvorst.

Volgende week wordt het Scandinavische hogedrukgebied afgelost door een nieuw exemplaar. Dit verschijnt boven Schotland en trekt naar Noorwegen. Het doet het kurkdroge en zonnige scenario van afgelopen week nog eens dunnetjes over. Liefhebbers van lentezon komen aan hun trekken.

Artikel delen: