Stadsgracht - Foto: Wouter Steenbergen
Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Droog met zon, zondag ook wolken

Zwolle – Zaterdag zit het met de zon boven Zwolle wel snor. We starten helder zonder ochtendnevel. In de loop van de dag zou wat stapelbewolking kunnen ontstaan. Daar komt geen regen uit. Het zonnige karakter van het weer blijft in stand.

Zaterdagmorgen vroeg is het koud, de temperatuur ligt iets onder nul. In de middag gaat het kwik omhoog naar 7 graden. Dat is aan de frisse kant, maar de overvloedige zonneschijn maakt veel goed. Het waait niet storend, maximaal kracht 3, een matige wind vanuit het oosten. Zaterdagavond draait de windrichting naar noordoost. De temperatuur daalt geleidelijk onder het vriespunt.

Zondagochtend vriest het licht. Vanuit het noorden komt een verpieterend front over. Het kan enige bewolking opleveren, maar het blijft droog. De zon is van de partij boven de stad, ondanks de passerende wolken. Zondag staat er iets meer wind dan op zaterdag en de middagtemperatuur valt een beetje lager uit: ongeveer 6 graden.

Er is weinig onzekerheid over het weer in de eerste helft van de nieuwe week. Maandag trekt nog wat bewolking over, daarna wint de zon het. Pas aan het eind van de week komt een front met bewolking vanuit het westen naderbij. Maar het is sterk de vraag of dat hier neerslag brengt. Grote kans op een geheel droge week met na maandag veel zon. Een middagtemperatuur van ongeveer 8 graden.

Artikel delen: