Verkeersonveilige situatie op en bij Ceintuurbaan

Zwolle – Bij de fractie van Swollwacht zijn klachten binnengekomen over de verkeersonveilige situatie voor voetgangers bij het oversteken van de Ceintuurbaan. Voetgangers dienen momenteel gebruik te maken van het fietspad, wanneer zij willen  oversteken, omdat het voetpad daar ontbreekt.

Swollwacht heeft de situatie daar ter plekke bekeken en de fractie kan zich goed voorstellen, dat men zich daarbij niet veilig voelt. Swollwacht is dan ook van mening dat dit zo niet kan. Ook heeft de fractie geconstateerd, dat het basketbalveld voor de oudere jeugd van de Wipstrik al geruime tijd niet meer gebruikt kan worden.  Daarop liggen momenteel een grote hoeveelheid buizen en andere zaken opgeslagen, die gebruikt moeten worden en/of de grond in moeten bij de werkzaamheden aan de Ceintuurbaan. Door de opslag van voornoemde zaken op het basketbalveld is dat veld niet meer door de jeugd te gebruiken. De Swollwachtfractie wenst dan ook van het College antwoord c.q verduidelijking te krijgen op een aantal vragen aangaande deze onderwerpen.

De vragen:

1.      Bent u met ons van mening dat voetgangers op een veilige manier de Ceintuurbaan moeten kunnen oversteken en daarbij gebruik moeten kunnen maken van een veilig voetpad en een veilige voetgangersoversteekplaats?

2.      Kunt u aangeven wat u aan deze verkeersonveilige situatie – voor voetgangers bij het oversteken van de Ceintuurbaan – gaat doen?

3.      Bent u met ons van mening dat nú er al zo veel gebeurd in de omgeving van de Ceintuurbaan, het basketbalveld niet als opslagruimte hoort te worden gebruikt, en de  jeugd het daardoor niet meer kan gebruiken als speelplek?

4.      Bent u met ons van mening, dat de jeugd het basketbalveld “per direct” terug zou moeten krijgen? (t.w.: De enige speelplek van deze buurt).

5.      Bent u bereid het basketbalveld “per direct” aan de jeugd terug te geven en de opgeslagen zaken daar weg te halen en elders op te slaan?

Graag verneem ik van u spoedig de antwoorden.

Met vriendelijke groet,

Trudy Kistemaker, raadslid Swollwacht

Artikel delen:
Reacties 3
 1. verkeersonveilige situatie ceintuurbaan
  Ter aanvulling: Ook voor fietsers komende vanaf het Sophia ziekenhuis vanaf de dr Spanjaardweg is de situatie erg onveilig. Bij groen licht voor fietsers om over te steken richting stad mag je hopen dat de automobilist die rechts afslaat vanaf de Ceintuurbaan richting stad voor je stopt.
  Zij worden aleen gewaarschuwd met een knipperend licht en haaietanden. Dit is niet voor elke automobilist duidelijk.


  ⚠️ Meld

 2. En meneer de agent stond gisterenmiddag “vrolijk” mensen aan te houden op de oprit richting Meppel….
  Ik mocht gelukkig door…..
  zag ze met bonboekjes in de hand.
  Laat ze het verkeer gaan regelen daar op de ceintuurbaan !! maar NEE dat levert niks op he !


  ⚠️ Meld

 3. Bij groen licht voor fietsers om over te steken richting stad mag je hopen dat de automobilist die rechts afslaat vanaf de Ceintuurbaan richting stad voor je stopt.
  Zij worden aleen gewaarschuwd met een knipperend licht en haaietanden. Dit is niet voor elke automobilist duidelijk.

  Op zich is het wel een redelijk goed systeem, het verkort namelijk de totale cyclustijd van een kruispunt, waardoor de wachttijden korter zijn. Het vereist wel wat meer opletten ja. Kwestie van wennen denk ik. In het buitenland zijn dit soort voorzieningen vrij normaal.


  ⚠️ Meld

Reageer