Verkeerscontrole levert veel bekeuringen op

Op donderdagochtend is er onder andere op de Hasselterweg  een algemene verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn er 14 weggebruikers bekeurd. De bekeuringen zijn uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel (zes keer) en fout parkeren (drie keer).

Op donderdagavond zijn op de Van Karnebeestraat 10 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers die zonder licht fietsten. Op de Luttekestraat zijn vier fietsers bekeurd aangezien zij hun verlichting ook niet in orde hadden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Verkeerscontrole levert veel bekeuringen op”

  1. Voor diegenen die de fietsverlichting niet voor elkaar hebben een aardigheidje: vanaf 11 januari kunt U de verlichting gratis laten repareren op de stand van de Fietsersbond, welke [/b]wekelijks staat op het gasthuisplein tegenover de Kroon. Elke donderdag van 14.00 tot 17.00 staat de kraam daar met vakkundige monteurs om je fiets weer te laten voldoen aan de wettelijke eisen. Als er materialen als koplamp, dynamo etc. nodig zijn, dan zijn die tegen normale prijzen te koop aan de kraam.

    Een slag om de arm: Mocht de gemeente trager zijn dan beloofd, dan kan het gebeuren dat we de actie nog iets moeten opschorten tot de vergunning rond is.

  2. Kunnen ze de boete voor rijden zonder licht voor elke weggebruiker niet verhogen naar 100 euro, want het is gewoon niet meer normaal hoeveel weggebruikers hun verlichting niet in orde hebben.
    Niemand is volgens mij meer verantwoordelijk voor zij n doen en laten op de weg.
    Ik heb van de week al 2 bijna-ongelukken gehad omdat ik andere weggebruikers simpelweg niet zie omdat ze de verlichting niet voeren.

  3. Geef mij een bonnenboekje en ik word rijk. Iedere morgen rij ik naar het werk en ieder morgen heb ik wel bijna een fietser voor de auto
    geen verlchting, geen reflectie in of op de wielen geen achter reflector en geen wit spatbord. Ik weet het niet maar volgens mij zijn al die dingen verplicht. Misschien een leuke taak voor onze “stadswacht”maken zij zich ook eens nuttig

    gr
    Thijs

  4. Bij mijn weten wel ja.
    Wat rijden er trouwens ook gru-we-lijk veel auto’s rond met defecte verlichting.
    Vanavond wilde ik een fietser inhalen. Ik keek in m’n achteruitkijkspiegel en zag tegen de middenstreep wel een lamp aankomen. Als een motor daar rijdt, is dat geen probleem; dan is er ruimte zat om een fietser in te halen net naast de fietsstrook op de rijbaan. Alleen klopte er iets niet helemaal aan het plaatje wat ik in m’n spiegels zag….. na beter kijken/turen zag ik dat er een auto aankwam met alleen dimlicht linksvoor. Rechts geen dimlicht en z?©lfs geen stadslicht. Terwijl ik moeite moest doen om die knakker te ‘herkennen’ als auto, knalde ik bijna achterop de fietser. Het ging gelukkig allemaal goed maar er hadden ook andere dingen kunnen gebeuren zoals dat ik aan het inhalen was geslagen :'(

  5. @wfvn
    dat ding van jou zie je ook voor geen meter. Daar moet je een vlaggetje op doen. Zag er laatst geloof ik 2 staan bij de super in stadshagen. Levensgevaarlijk

    Vanmorgen reden er drie van die bakken over de ijsseldijk. Je hoort ze niet aankomen en dan gaan ze met een rotgang langs je heen

  6. Gut, daar gaan we weer. Diepe zucht….
    Levensgevaarlijk? Levensgevaarlijk zijn mensen in auto’s die gewoon niet kijken. Met een auto rijd je vlot iemand dood, met een fiets niet. Ik heb m’n verlichting in orde in tegenstelling tot sommige automobilisten zoals die malloot vanavond.
    Wat betreft de opmerking over de IJsseldijk, ik was daar niet bij maar hetzelfde kan je zeggen voor racefietsers. Je hoort ze niet en gaan ook vlot langs je heen. Echter blijkt maar al te vaak dat het vroegtijdig meermaals laten horen van een geluidsignaal ook geen fluit uitmaakt omdat fietsers ook niet luisteren. Niet kijken en niet luisteren in het verkeer is een groter kwaad dan in een lage fiets rijden.

  7. Daar zeg je wat. Niet luisteren en kijken in het verkeer. Dat zie ik ook vaak bij fietsers. Of ze hebben van die oortjes in met muziek, of ze hebben standaard een telefoon aan het oor hangen.

  8. Excuus…. dat moet dus zijn: bij alle soorten verkeersdeelnemers die je het. GZD verplaatst niet ?©lke verkeersdeelnemer zich met mobieltje aan het oor ;D

Reacties zijn gesloten.