Mastenbroek - Foto: Wouter Steenbergen
Mastenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op ochtendmist, daarna veel zon

Zwolle – Maandag vriest het in de vroege ochtend licht en er is kans op mist. Deze lost onder de opkomende zon vlot op. Zwolle krijgt veel zonneschijn dankzij een hogedrukgebied dichtbij, de kern ligt ten noorden van de Waddeneilanden.

Van de temperatuur moet je nog geen wonderen verwachten. Met ongeveer 8 graden is het ‘s middags gedaan. Gunstig is de zwakke wind, kracht 2 in de middag uit oostelijke richtingen. Dan voelt het in de zon warmer aan dan de thermometer aanwijst. Er is weinig tot geen bewolking, zodat de zonnestralen vrij spel hebben. Het is een droge dag.

Genoemd hogedrukgebied schuift langzaam richting het oosten maar houdt de komende dagen grip op ons weer. De wind draait van het oosten naar het zuidoosten, waarvandaan zachtere lucht hierheen komt. De lucht is droog met weinig tot geen bewolking.

Vanaf dinsdag wordt de middagtemperatuur onder veel zonneschijn geleidelijk opgekrikt. Woensdag hebben we een maximum van ongeveer 10 graden. Donderdag en vrijdag stijgen we tot ergens tussen 10 en 15 graden. Dat zijn lenteachtige temperaturen. In de tweede helft van de week wordt het ‘s nachts ook minder koud. Het kwik blijft dan boven het vriespunt.

Artikel delen: