Twee Zwollenaren op SP-lijst Europese Verkiezingen

Zwolle –  Zwolle is goed vertegenwoordigd op de SP-lijst voor de Europese Verkiezingen. Frank Futselaar staat op deze conceptlijst zevende voor de Europese Verkiezingen en fractievoorzitter Tjitske Siderius neemt plek 24 in. Futselaar werkt momenteel bij de Provincie Overijssel en is al jaren actief voor de SP. Eerst in Groningen en daarna vier jaar als fractiemedewerker in het Europees Parlement. Hij hield zich daar voornamelijk bezig met landbouw, milieu, volksgezondheid en liberalisering (dienstenrichtlijn). Inmiddels is Futselaar actief in de afdeling in Zwolle.  Hij werd lid omdat hij vond dat ‘de SP de enige partij was die socialistische idealen combineert met praktische acties, niet alleen in de volksvertegenwoordiging, maar ook op straat’.

Frank Futselaar: “Ik ben erg boos over het feit dat een nieuw referendum over het Europees verdrag in Nederland is tegengehouden. Op 4 juni hebben de mensen in Zwolle de mogelijkheid om een krachtig protest te laten horen. Europa staat voor meer markt en minder overheid. En voor meer Brussel en minder Nederland. De SP is de enige partij die op beide punten een duidelijk nee laat horen.’ Op dit moment werkt Futselaar als beleidsmedewerker bij de Provincie Overijssel.  Tjitske Siderius staat met plek 24 op een niet-verkiesbare plaats. ‘We hebben toppers op de lijst die deze klus heel goed kunnen klaren. Met mijn kandidatuur wil ik mijn nek uitsteken voor het SP programma en de bevolking van Zwolle aansporen SP te gaan stemmen op 4 juni’. Op 21 februari 2009 wordt de conceptlijst voor de Europese Verkiezingen besproken en vastgesteld door de partijraad van de SP. <?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Artikel delen:
Reacties 7
  1. niet echt een staat van dienst waar je “U” tegen zegt, maar goed. ik kan ook niet echt warm lopen voor de aspiraties van futselaar en siderius. het is al vreemd dat de SP hun kandidaten hier in zwolle van de tapkast af moet trekken om hun europeese gelederen te versterken. in zwolle zijn er nagenoeg geen wapenfeiten waarneembaar van de SP.


    ⚠️ Meld

  2. Eerst maar eens zorgen dat er in de Zwolse politiek meer echte Zwollenaren komen i.p.v al die figuren die van buitenaf aangetrokken worden. Zou beter zijn voor de stad.


    ⚠️ Meld

  3. als ik kijk naar de aantasting van de oude binnenstad en het slechte luisteren naar de wensen van de burgers. en vooral hun interesse en hun oren laten hangen naar de projectontwikkelaars.


    ⚠️ Meld

Reageer