Fietsverlichting goed voor elkaar

Zwolle – In Zwolle werd op de Van Karnebeekstraat gecontroleerd op fietsverlichting.

De meeste fietsers hadden de verlichting goed voor elkaar. Er werd slechts één bekeuring uitgedeeld. Aan de Hasselterweg gecontroleerd op snelheid. Er werd niemand bekeurd.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Nou, dan moeten ze ’s morgens vroeg, als de scholen aangaan, eens in de Aalanden komen kijken. In het donker rijden -tig kinderen zonder licht en bovendien in een donkere kleding rondom de rotonde in de Rijnlaan, waar de automobilisten zich steeds weer rotschrikken. En richting aangeven? Ben je gék?


  ⚠️ Meld

 2. Dat laatste zijn automobilisten ook goed in!
  En soms heb ik wel eens de indruk dat fietsverlichting bij een redelijk aandeel automobilisten niet helpt. Bij het naderen van een rotonde, komen ze mij voorbij. Als fietser kan je doorgaans gemakkelijker een rotonde oprijden dan een auto. Diezelfde auto die mij even daarvoor ingehaald heeft, gaat rustig rechtsaf zonder te kijken. Ook aan de orde van de dag. En daarvoor kan ik zo twee oorzaken verzinnen:
  1) ze kijken gewoonweg niet (ik rijd met de fiets altijd, dus ook overdag, met licht aan en richting aangeven doe ik ook netjes)
  2) ze kijken mogelijk wel maar hebben lak aan de regels

  Maar hoe dan ook, ik ben het er absoluut mee eens dat zowel licht voeren als richting aangeven erg belangrijk zijn.


  ⚠️ Meld

 3. Mijn fietslicht was ook prima op orde. Helaas is mijn fiets, net een week oud, zojuist gejat bij de Jumbo. Ik vind deze wereld ineens een stuk minder leuk >:( >:( >:(


  ⚠️ Meld

 4. Da’s best vervelend ja (zacht uitgedrukt). Laat mensen met hun jatten van de spullen (dus ook fiets MET verlichting) van een ander afblijven.


  ⚠️ Meld

 5. @ Merije,
  Ik was er ook geweest (jumbo) liepen allemaal dronken “boeren” van de ijsselhallen. tevens alles eronder te urineren… >:( laat ze dat lekker in hun dorp doen!
  ontopic-> mogen die lichtjes nu wel of niet?


  ⚠️ Meld

 6. Nee ghehe, dat vrolijkt me niet op, maar bedankt voor de poging. Ik ben ook al heel veel fietsen kwijtgeraakt, maar dat waren oudjes. Deze was gloednieuw. En om het on-topic te houden: ook in de regen deed het licht het goed, nu moet ik weer op m’n oude barrel fietsen waarbij het licht het begeeft als het regent.


  ⚠️ Meld

 7. geschreven door Kees, op 24 januari 2009 om 19:10

  @ Merije,
  Ik was er ook geweest (jumbo) liepen allemaal dronken “boeren” van de ijsselhallen. tevens alles eronder te urineren…

  … en deed thuis snel de kleren in de was en sprong onder de douche? 😮 ;D


  ⚠️ Meld

 8. Maat van mij raakte vorige week zaterdag, iets na 0.15 uur, een nog gaaf exemplaar kwijt. Toen hij zondag kwam kijken met aanhanger stond ie een goeie 100 meter verderop. Zwaar gehavend én afgegrendeld met een kwalitatief hoogstaand slot. Dan kun je niet anders als de fiets in de aanhanger gooien en je thuis (mbv de fietsenmaker) over de schade ontfermen.

  Uit de afgesloten achtertuin van mijn schoonzusje is pas geleden een hele puike fiets gejat. Iedem bij de directe buren.

  Je wilt niet weten hoeveel mijn directrice er vroeger al is kwijtgeraakt. Incl 1 of 2 damesbrommertjes. De troost hieruit?

  Het is niet van vandaag of gisteren 😉 Vroeger jatten we er één terug. Maar dat deed mijn directrice ook niet en ik zou het jou ook niet aanbevelen. Je kunt wel (na een tijdje) via de pliesie, spotgoedkoop een gejatte fiets kopen die nooit is opgehaald.


  ⚠️ Meld

 9. Altijd? is het zo dat ik ALTIJD berichtjes post over hoe veel erger ik het heb, dan een ander? Valt wel mee dacht ik.
  Daarnaast was het gewoon met een vriendelijke knipoog bedoeld :'(


  ⚠️ Meld

 10. @ Berkummer: Maar wel positief en realistisch afsluiten he

  via de pliesie, spotgoedkoop een goeie daarachter gebleven fiets kopen die nooit is opgehaald.

  Sorry, citaat heel iets veranderd.


  ⚠️ Meld

 11. Dick schreef:

  Maat van mij raakte vorige week zaterdag, iets na 0.15 uur, een nog gaaf exemplaar kwijt. Toen hij zondag kwam kijken met aanhanger stond ie een goeie 100 meter verderop. Zwaar gehavend én afgegrendeld met een kwalitatief hoogstaand slot. Dan kun je niet anders als de fiets in de aanhanger gooien en je thuis (mbv de fietsenmaker) over de schade ontfermen.

  Hoe kwam je maat op het idee om alvast een aanhanger mee te nemen? Hij was toch niet van plan om een andere terug te stelen?

  Uit de afgesloten achtertuin van mijn schoonzusje is pas geleden een hele puike fiets gejat. Idem bij de directe buren.

  Ik vind het nu allemaal wel een beetje gek worden. Wordt de fiets tegenwoordig niet meer in de het schuurtje gezet.


  ⚠️ Meld

Reageer