Grand Prix van Zwolle spannend gevecht tot het einde - Foto: Thomas Bakker
Foto: Thomas Bakker

Grand Prix van Zwolle spannend gevecht tot het einde

Zwolle – Afgelopen weekend heeft de Grand Prix van Zwolle plaatsgevonden op Kartcentrum Zwolle.

Vooruitlopend op het nieuwe Formule 1-seizoen dat over twee weken start, gingen tijdens de nagebootste Formule 1-race tachtig jonge karttalenten de strijd met elkaar aan. Er waren net als bij een echte Grand Prix een vrije training, kwalificatie, rijdersparade, sprintrace en een hoofdrace. Ervaren en onervaren raceliefhebbers deden mee in een eigen kart of huurkart van Kartcentrum Zwolle.

De jonge kartcoureurs werden verdeeld in vier categorieën. In de categorie Rocky F1 eindigde Tom van de Biggelaar uit Sint-Oedenrode op de eerste plaats. Voor de categorie Rocky F2 behaalde Mika Dillisse uit Arnhem de meeste punten. Dean Hannink uit Apeldoorn veroverde de nummer één positie in de huurkarts F1-klasse en Daan Croezen uit Apeldoorn mag zich winnaar noemen in de klasse huurkart F2.

Na afloop van de rijdersparade kregen de jonge karttalenten een medaille uitgereikt door Burgermeester Peter Snijders. “Voor jonge karttalenten is een race als de Grand Prix van Zwolle een eerste stap naar een carrière als toekomstige Formule 1-coureur,” aldus Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Zwolle.

Kartcentrum Zwolle is een outdoor kartbaan en de karts gaan op het asfalt nog sneller. “Echt karten doe je buiten. Een Formule 1-race wordt immers ook niet binnen gereden,” zegt Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Zwolle, die terugblikt op een geslaagde editie van de Grand Prix van Zwolle.

“Naast de opening van het vernieuwde Kartcentrum Zwolle was ook dit weekend een groot succes met de Grand Prix van Zwolle. Het was een puur genot om naar deze inspirerende jonge talenten te kijken,” aldus Christian Snoek.

“We hebben zowel de onervaren én ervaren kartcoureurs zien genieten. Met de Grand Prix van Zwolle hebben we gelijktijdig de start van het nieuwe Formule 1-seizoen ingeluid, dat zich over twee weken voordoet op Bahrein Internationaal Circuit met Formule 1-held Max Verstappen. Doordat Max Verstappen vorig seizoen wereldkampioen is geworden, is karten populairder dan ooit. Heel veel kinderen dromen ervan om de nieuwe Max Verstappen te worden en tijdens de Grand Prix van Zwolle konden zij zich even hun grote idool wanen.”

Foto's 5
Burgermeester Peter Snijders spreekt de kinderen toe tijdens de rijdersparade - Foto: Thomas Bakker
Burgermeester Peter Snijders spreekt de kinderen toe tijdens de rijdersparade
Foto: Thomas Bakker
Grand Prix van Zwolle spannend gevecht tot het einde - Foto: Thomas Bakker
Foto: Thomas Bakker
Grand Prix van Zwolle spannend gevecht tot het einde - Foto: Thomas Bakker
Foto: Thomas Bakker
Prijsuitreiking door burgermeester Peter Snijders - Foto: Thomas Bakker
Prijsuitreiking door burgermeester Peter Snijders
Foto: Thomas Bakker
Artikel delen: