Tiendschuurstraat in de race voor Nick & Simon

Zwolle – Als het aan de bewoners van de Tiendschuurstraat ligt komen Nick & Simon naar Zwolle. Op 25 januari organiseren zij een ‘klimaat-inloopmiddag’ om nog meer mensen voor het Klimaatstraatfeest enthousiast te maken.

‘De Tiendschuurstraat is de afgelopen maand gestegen van plaats dertien naar plaats zes en komt zo in aanmerking voor een spetterend buurtfeest’, zegt bewoner Erik de Kruif. Dat buurtfeest zal opgeluisterd worden met de aanwezigheid van het Volendammer duo Nick & Simon. “Met deze nieuwe actie proberen we meer mensen uit de straat mee te laten doen aan www.klimaatstraatfeest.nl. Want hoe meer mensen, hoe meer punten!”. De Tiendschuurstraat vormt samen met de Wagenschuurstraat het ecologisch gebouwde Meanderhof. Om de hele buurt te informeren over de mogelijkheden van energiebesparing, en dus geldbesparing, nodigen de bewoners van de Meanderhof de buren uit voor een inloopmiddag in de ontmoetingsruimte aan de Tiendschuurstraat nummer 66.

‘De ontmoetingsruimte is op zondagmiddag 25 januari open tussen 13:00 uur en 16:00 uur’, kondigt Erik aan. ‘Op deze middag kunnen bezoekers een aantal huizen bekijken. Met behulp van een speurtocht kom je onder andere langs geïsoleerde kozijnen, zonnecollectoren, biologische groentetassen en een GreenWheels-deelauto. Enkele huizen zijn ter bezichtiging opengesteld. Met de meeste goede antwoorden kom je in aanmerking voor een leuke prijs! Je kan ter plekke ook informatie over klimaatverandering en energiebesparing bekijken, en de film van Al Gore wordt gedraaid. Voor de kinderen is er een tekenfilm over klimaatverandering. En natuurlijk kan je je ter plekke inschrijven voor het Klimaatstraatfeest.’

In Zwolle zijn meer straten via de Klimaatstraatfeest-actie bezig met energie besparen. Nieuwe straten kunnen zich nog tot en met 31 maart inschrijven. Kijk op de website of jouw straat al meedoet! Voor meer informatie: wandel gerust even binnen bij de inloopmiddag in de Tiendschuurstraat.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Kom er nog wel eens, maar de 25e dus even niet. Hartstikkegezellig, ongetwijfeld. Prima doel ook, maar ik hou absoluut niet van palingrock en dat museumdorp. Al heeft het wel veel uitstekende voetballers voortgebracht, dat dan weer wel.

  Voor de initiatiefnemers hoop ik wel dat ze winnen, natuurlijk 😉


  ⚠️ Meld

 2. Misschien een groot en hoog hek om palingcity, dan wordt het allemaal een stuk klimaatneutraler. Al die sneur mensen die dagelijks met BUSSEN door dat museumdorp rijden ook. Heerlijk hilarisch verslag van een reisje van de media (lees roddelende zuig pers) gelezen. Genaamd “Bommen op Volendam”, volgens mij hoef ik niet uit te leggen dat de schrijver persona non grata was in de bus. Een verslaggever van het uiterst kwaliteitrijke SBS wilde nog met hem op de vuist 😀


  ⚠️ Meld

 3. Dus die komen morgen? Ze hadden toch gewonnen….
  Goh wat jammer dat we het land uit zijn. Vanzelfsprekend wens ik G & S wel veel luisterplezier 😉


  ⚠️ Meld

Reageer