Pannekoekendijk - Foto: Wouter Steenbergen
Pannekoekendijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Lenteachtig

Zwolle – Woensdag boekt Zwolle temperatuurwinst. In de middag wijzen de thermometers in de stad ongeveer 14 graden aan. Dat is lenteachtig.

Eerst moeten we door een koude ochtend heen. Het is een fractie onder nul. Maar de hemel is blauw en de zon is er meteen bij. Blauw blijft de hemel, met misschien een enkel plukje sluierbewolking ergens op de dag. De zon heeft vrij spel. We profiteren van een hogedrukgebied ten oosten van ons. Dat zorgt voor een matige zuidoostenwind die droge en zachte lucht aanvoert. Storingen ten westen van ons worden op afstand gehouden.

Na een heldere nacht start donderdag met een temperatuur dichtbij het vriespunt, alleen aan de grond zou het nog een fractie onder nul kunnen zijn. Het kwik loopt onder zon en sluierwolken op naar 15 graden in de middag. De matige zuidoostenwind is merkbaar, maar zeker geen spelbreker.

Vrijdag is sluierbewolking te zien hoog boven de stad. Er staat wat meer wind, nog steeds uit het zuidoosten. De temperatuur stijgt in de middag gewoon richting 15 graden.

In het weekend is er duidelijk meer bewolking. De temperatuur zakt iets weg, maar 13 à 14 graden lijkt er nog wel in te zitten voor Zwolle. De zon verschijnt tussen de wolken. De kans op regen is gering.

Artikel delen: