VV Berkum
VV Berkum

Berkum thuis tegen wakker geschud HZVV

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen HZVV, een ploeg die een aantal moeizame weken in de Hoofdklasse B achter de rug heeft maar na de inhaalwedstrijd van afgelopen dinsdag nét op tijd wakker lijkt te zijn geschud.

“HZVV heeft veel snelheid en beweging in de ploeg, vooral voorin en daar hebben wij het nog wel eens moeilijk mee,” zegt Berkum-middenvelder Björn Bakker. “Voor beide ploegen is het een belangrijke wedstrijd, maar het zal voor ons lastig worden.”

HZVV deed het vorig kalenderjaar prima mee: de ploeg van trainer Rick Mulder stond bij het ingaan van de winterstop op een mooie zevende plek. Daarna sloeg het verval echter toe. De Drenten hervatten de competitie met drie thuisduels en die gingen alle drie verloren. Tegen Eemdijk werd het 1-2, AZSV ging er met een 1-3 zege vandoor en Urk was met 1-2 te sterk. Daarbij moet wél worden aangetekend dat alle drie de tegenstanders in de top-vijf van de ranglijst zijn te vinden én dat HZVV geen loon naar werken kreeg, want zo slecht speelde de formatie van trainer Mulder zeker niet.

Afgelopen dinsdag leek HZVV in het inhaalduel bij DETO opnieuw onderuit te gaan, maar dat pakte nu toch anders uit. Vóór rust vielen er geen doelpunten, maar al snel na de hervatting kwam HZVV op 0-1 door de rappe Kelly João, die ook tegen koploper Urk al had gescoord. Een kwartier voor tijd kwam DETO echter terug tot 1-1 en toen het enkele minuten voor het slot 2-1 werd leek het lot van de Drenten opnieuw bezegeld. Diep in blessuretijd bracht Walter Dias N’zasi de stand uit een corner echter op 2-2, waarmee hij HZVV het eerste punt in dit kalenderjaar bezorgde.

Ook Berkum had dinsdag een inhaalduel zullen spelen maar de wedstrijd bij Buitenpost werd, voor de zoveelste keer dit seizoen, afgelast. In de weken daarvóór deden de Zwollenaren het goed met thuiszeges tegen ONS Sneek (6-0) en SDC Putten (1-0), maar afgelopen zaterdag ging het een stuk minder bij De Dijk. Daar kwam de ploeg van trainer Arno Hoekstra niet verder dan een 0-0 remise. Vóór rust kreeg Berkum wel wat kansen maar in het tweede bedrijf ontbrak het aan stootkracht en was de wedstrijd als kijkspel vaak beneden de maat.

Berkum heeft eerder dit seizoen al vast kunnen stellen dat HZVV over een goede ploeg beschikt. In oktober speelden de Zwollenaren in Hoogeveen met 1-1 gelijk en de bezoekers mochten toen niet klagen over dat resultaat. Berkum kroop daar enkele keren door het oog van de naald toen een bal op de paal van het Zwolse doel vloog. Een minuut of twintig voor het slot werd het toch 1-0 door, wie anders, Kelly João. Nog geen tien minuten later kwam Berkum echter, met het nodige fortuin, langszij door Chris van der Meulen, die forse fouten in de Hoogeveense verdediging afstrafte.

HZVV staat inmiddels op een twaalfde plaats in de Hoofdklasse B, één plek onder Berkum dat slechts één puntje meer heeft. Voor beide ploegen is winst dus essentieel om uit de onderste regionen van de ranglijst te ontsnappen.

De wedstrijd Berkum-HZVV staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Robin Brinkman uit Drachten, die op het Zwolse Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af zal laten trappen.

Artikel delen: