De Spiegel - Foto: Wouter Steenbergen
De Spiegel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon en wind

Zwolle – Vrijdagochtend vroeg is er aan de grond kans op een temperatuur iets onder het vriespunt. Op neushoogte vriest het ‘s morgens niet meer. De temperatuur gaat omhoog naar een waarde tussen 13 en 15 graden ’s middags.

Dat is minder zacht dan donderdag. Beide stadsweerstations van Weblog Zwolle noteerden een middagtemperatuur van maar liefst 17 graden. Het KNMI-weerstation Heino meldde een officieel maximum van 15,6 °Celsius. Vrijdag staat er een sterkere zuidoostenwind, kracht 4, wat de opwarming een beetje tempert. Aan de zon zal het niet liggen, want die voert de hele dag de regie boven de stad. Er verschijnt wel enige sluierbewolking op grote hoogte, maar dat gebeurt vooral in de avond.

In het weekend krijgt Zwolle vanuit het westen een zwak frontensysteem over zich heen. Het loopt stuk op een groot hogedrukgebied boven Oost-Europa. Dat betekent een slechts kleine kans op wat gedruppel. Strakblauwe luchten zijn niet aan de orde op zaterdag en zondag. Er is veel sluierbewolking en lagere bewolking, waar de zon flets doorheen en tussendoor schijnt. Een middagtemperatuur in het weekend rond 14 graden en geen nachtvorst meer.

Artikel delen: