Schellerpark - Foto: Wouter Steenbergen
Schellerpark
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Wolkenvelden en een flets zonnetje

Zwolle – Zaterdag trekt de bewolking van een frontensysteem over Zwolle. Dat klinkt ernstiger dan het is. In de vroege ochtend en avond zou uit de wolken wat gedruppel kunnen komen. De rest van de dag is het droog.

De zon is heus te zien, weliswaar niet aan een egaal blauwe lucht maar achter matglas gevormd door hoge sluierbewolking. Er kunnen ook veldjes lagere bewolking overkomen die de zonnestralen tijdelijk afschermen. De temperatuur is helemaal niet slecht. ‘s Morgens beginnen we met 6 graden op de thermometer en in de middag wordt 15 graden bereikt. De wind komt uit richtingen rond zuid met kracht 3, een bescheiden briesje.

Dit weekend zijn de Landelijke Sterrenkijkdagen. Helaas wordt ‘s avonds en ’s nachts veel sluierbewolking boven het land verwacht, wat niet gunstig is voor het waarnemen van hemellichamen. Misschien prikt de halve maan ‘s avonds door de sluierwolken heen.

In de nacht van zaterdag op zondag is er weinig wind. Zondag schuiven velden hoge en middelbare bewolking over de regio Zwolle. De zon schijnt flets door de wolkenlagen heen en wordt soms geheel afgedekt. De kans op regen is erg klein, het blijft waarschijnlijk de hele dag droog. In de ochtend is het 7 graden, ’s middags stijgt het kwik naar 15 graden. De wind is matig, kracht 3 uit het zuidoosten.

In de nacht van zondag op maandag neemt de kans op regen toe. Maandagochtend zou wel eens nat kunnen zijn. In de middag klaart het op bij een temperatuur van ongeveer 12 graden.

Ook dinsdag is het weer niet geheel betrouwbaar, maar daarna knapt het op. Er zijn in de nieuwe week wolkenvelden en zonnige perioden. De temperatuur zit in de lift. Woensdag wordt het mogelijk warmer dan 15 graden.

Artikel delen: