Voorbeschouwing PEC Zwolle – Feyenoord

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Feyenoord

Zwolle – Zondagmiddag staat er met PEC Zwolle – Feyenoord een prachtige wedstrijd op het programma in het MAC3PARK stadion. De Blauwvingers zullen met goede moed het duel tegemoet gaan. Immers werd vorige week zondag in Sittard directe concurrent Fortuna verslagen en de laatste plaats verlaten.

Het was een duel dat bol stond van de spanning. Van goed voetbal was zeker voor rust geen sprake, maar de belangen voor PEC Zwolle en Fortuna Sittard waren dan ook groot. De aanwezige media in het stadion repten over een ‘typische 0-0 wedstrijd’ of een duel waarbij ‘de ploeg die als eerste scoort wint’.

Dat laatste gebeurde ook, al rook ook Fortuna aan een doelpunt. Sterker nog, het kwam na een uur voetballen zelfs op voorsprong, maar Charlison Benschop stond nipt buitenspel waardoor die treffer niet doorging. PEC Zwolle kwam een klein kwartier voor tijd via Oussama Darfalou wél tot een rechtmatig doelpunt en pakte zo een welkome driepunter. Daishawn Redan kreeg in duel met Ben Rienstra de bal op de achterlijn nog knap voor en zag zijn Algerijnse ploegmaat de voorzet tot doelpunt promoveren. Door de zege verliet PEC Zwolle in Limburg de laatste plaats. Deze ging over naar Sparta, dat drie punten minder heeft, maar nog wel een 0-1 voorsprong verdedigt in het in de blessuretijd gestaakte duel met Vitesse van vorige week vrijdag. Bovendien heeft Sparta daarnaast nog een wedstrijd tegoed, uitgerekend tegen Fortuna. Minstens zo belangrijk is de aansluiting die PEC Zwolle kreeg met ploegen als Willem II en RKC Waalwijk, die op een respectief veilige vijftiende en veertiende positie staan.

Feyenoord is verwikkeld in de strijd om plek 3. De achterstand op nummer 2 PSV bedroeg na vorig weekend zes punten, de voorsprong op nummer vier AZ slechts één punt. De Rotterdammers verspeelden vorige week kostbare punten tegen FC Groningen. In De Kuip bleef het steken op 1-1. Extra duur, gezien de 2-1 nederlaag van een week eerder tegen directe concurrent AZ. Voordat Feyenoord afreist naar Zwolle, speelde het donderdagavond eerst nog in de Europa Conference League. In Servië was Partizan Belgrado de tegenstander. In een doelpuntrijk duel waarin Feyenoord zowel voor als na rust op achterstand kwam, wist het zich dankzij een ijzersterke tweede helft een riante uitgangspositie te verschaffen. Na negentig minuten stapten de mannen van Slot met een 2-5 zege van het veld. Volgende week donderdag is in Rotterdam de return van deze achtste finale.

Eerder dit seizoen in Rotterdam maakte Dick Schreuder zijn debuut als hoofdtrainer van PEC Zwolle. Die middag verliep rampzalig voor Zwolle, want al binnen tien minuten stond Feyenoord met 2-0 voor. Bij rust was de teller al opgelopen tot vier, waarna Slot in de tweede helft wat verjonging doorvoerde en de score niet verder opliep. Ook in januari stonden beide ploegen in Rotterdam tegenover elkaar. PEC Zwolle zag een eerder gepland oefenduel vanwege corona afgeblazen worden en Feyenoord zelfs het hele trainingskamp in Spanje, waardoor op Varkenoord geoefend werd. Feyenoord won met 3-1. Voor PEC Zwolle scoorde Yuta Nakayama.

Scheidsrechter zondag is Martin van den Kerkhof. Erik Kleinjan en Dyon Fikkert zijn de assistent-scheidsrechters. Official is Marc Nagtegaal. De VAR is Joey Kooij, die geassisteerd wordt door AVAR Maarten Ketting. De aftrap van PEC Zwolle – Feyenoord is om 16.45 uur.

Artikel delen: