Nieuwe coach van Zwolse tophockeysters gaat voor overleving in de overgangsklasse - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Nieuwe coach van Zwolse tophockeysters gaat voor overleving in de overgangsklasse

Zwolle – Marc Materek is de nieuwe coach van HC Zwolle Dames 1. Hij neemt het stokje over van Bart van Kersbergen. Tot het einde van dit seizoen is Joris Boone de rechterhand van Materek. Boone is door HCZ aangesteld voor een langere termijn. Volgend seizoen is hij de hoofdcoach van het het sterkste dameshockeyteam van Zwolle.

HC Zwolle zet hiermee fors in op lijfsbehoud van Dames 1 in de overgangsklasse. Marc Materek is een ervaren trainer die op clubniveau onder andere bij Groningen, Laren en HDM op het hoogste niveau zijn sporen heeft verdiend. Daarnaast is Materek de afgelopen jaren bij verschillende nationale teams betrokken geweest. Hij heeft onder meer training gegeven aan de Nederlands jeugdteams.

Joris Boone is al vele jaren als trainer actief bij HC Zwolle. Hij was eerder assistent-coach van Dames 1 en boekt al jaren succes met de jeugdteams op landelijk niveau.. “Joris kent en herkent talent en weet van een groep een team te maken,” zegt Erik Brunekreef, bestuurslid tophockey.

“Ik ben er erg blij mee dat we Joris en Marc aan Dames 1 hebben weten te verbinden. Marc heeft veel ervaring, ook met promotie-degradatie hockey,” aldus Brunekreef. “De ambitie van HC Zwolle om op het hoogst mogelijke niveau te presteren kan de kwaliteit van Joris goed gebruiken.”

Artikel delen: