Grootste deel coalitie wil gift tot 2500 euro voor arme Zwollenaren om woningen te isoleren - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Grootste deel coalitie wil gift tot 2500 euro voor arme Zwollenaren om woningen te isoleren

Zwolle – De ChristenUnie en GroenLinks, de twee grootste coalitiepartijen in Zwolle, hebben samen een Energiearmoedeplan gelanceerd. De armste inwoners van Zwolle krijgen een isolatie-gift tot 2500 euro. Ook kunnen Zwollenaren juridische bijstand krijgen om bij particuliere verhuurders isolatiemaatregelen af te dwingen.

Zaterdag werd het Zwolse plan door Anja Roelfs, de lijsttrekker van GroenLinks Zwolle, uitgereikt aan tweede kamerlid Lisa Westerveld. Dit in bijzijn van de lijsttrekker van ChristenUnie Zwolle, Ruben van de Belt. Vrijdagmiddag deed de CU lijsttrekker hetzelfde. Tweede kamerlid Don Ceder, nam het plan namens de ChristenUnie in ontvangst. De beide lokale fracties willen op die manier aandacht vragen voor energiearmoede en het Zwolse initiatief in Den Haag.

In Zwolle leven 3507 huishoudens in energiearmoede. Dat betekent dat steeds meer Zwollenaren hun energierekening niet of nauwelijks kunnen betalen. GroenLinks en de ChristenUnie, vinden het onacceptabel dat mensen door hun energierekening in de knel komen.

“Het is onacceptabel dat mensen door hun energierekening in de problemen komen. Daarom moeten we nu maatregelen treffen om hen te helpen, zoals een isolatie-gift en een voucherregeling in de bijzondere bijstand, zodat kwetsbare huishoudens energieslurpende apparaten kunnen vervangen voor zuiniger apparaten,” zegt Anja Roelfs.

Ruben van de Belt sluit zich hierbij aan. “De stijgende prijzen, vooral van het gas wordt een steeds groter probleem, ook in Zwolle. Meer dan 3500 huishoudens leven nu in al in energiearmoede. Veel daarvan wonen in energieverslindende woningen. Deze woningen zijn het eerste aan de beurt om in samenwerking met woningbouwcorporaties beter te worden geïsoleerd.”

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ow, en is dit volgende week nog zo? NB: dan zijn de verkiezingen voorbij.
    gemodereerd

Reacties zijn gesloten.