Zwols Symfonie Orkest een lust voor het oor

Zwolle – Afgelopen zaterdagavond vond om 20.00 uur in de Broerenkerk in Zwolle het Winterconcert van het Zwols Symfonie Orkest plaats. Rond kwart voor acht had het grootste deel van de muziekliefhebbers hun plaatsen in de oorspronkelijke, en sinds 1987 multifunctioneel gebruikte, gotische kloosterkerk, ingenomen.

De gehele avond konden de vele bezoekers genieten van een programma met romantische muziek. Het Zwols Symfonie Orkest bestaat op dit moment uit 40 leden uit Zwolle en omgeving en staat onder de bezielende leiding van dirigent Peter Liebregt.

Bob van der Ent, één der meest vooraanstaande jonge violisten in ons land…

Voor meer foto’s en info “Lees verder”…

Het eerste muziekstuk was de Tragische Ouverture van Brahms, gevolgd door het Vioolconcert nr 1 van M. Bruch. In dit vioolconcert werd de vioolsolo gespeeld door de zeer begenadigd en virtuoos violist Bob van der Ent, één van de meest vooraanstaande jonge violisten van Nederland. Aan het slot van zijn optreden werd hij door de volle Broerenkerk getrakteerd op een terechte staande ovatie. Een toegift mocht dan ook niet uitblijven.

Na de pauze werd als herdenking aan de vorig jaar overleden Zwolse componist J. Reuland het Preludia per Orchestra ten gehore gebracht. Deze compositie werd in 1955 speciaal voor het Zwols Symfonie Orkest geschreven. Volgend op het Preludium werd, in het kader van het Jaar van Mendelsohn (herdenking 200-ste verjaardag van deze componist), de Symfonie nr. 5 “Reformatie” van F. Mendelsohn gespeeld.

Dat de aanwezige muziekliefhebbers genoten hadden, bleek aan het eind van het Winterconcert. Ook het Orkest kreeg terecht een staande ovatie.

Voor 16 mei 2009 staan twee historische concerten, geïnspireerd op de tijd van Napoleon, in de planning. Het verhaal zal worden uitgebeeld door vereniging het 7e Bataljon Infanterie van Linie. Ook zullen in de weken voorafgaand aan het concert op een aantal Zwolse basisscholen geschiedenislessen worden gegeven door het bataljon.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. ik ben er geweest. vondt het fantastisch, echter een minpuntje was dat de violist een beetje vals speelde.verder hulde aan het orkest.


    ⚠️ Meld

Reageer