Engelse Werk - Foto: Wouter Steenbergen
Engelse Werk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op een beetje regen in de ochtend, daarna opklaringen

Zwolle – Maandagochtend start de week met veel bewolking. Er kan een beetje regen uit vallen ook. Maar veel zal het niet voorstellen en vanaf het middaguur neemt de kans op nattigheid af.

In de middag knapt het weer op. De zon komt tussen de wolken tevoorschijn. De temperatuur varieert van ongeveer 8 graden ’s morgens tot 13 graden ’s middags. De wind is matig, kracht 3 uit het zuiden in de vroege ochtend, daarna uit het zuidwesten en iets toenemend. Later in de middag en in de avond klaart het breed op. De zonsondergang om tien over half zeven is goed te zien.

In de nacht van maandag op dinsdag koelt het onder de opklaringen af naar ongeveer 3 graden. In de noordelijke helft van het land is er kans op vorming van mist. Mogelijk krijgt Zwolle hier ook wat van mee, wat dinsdag in de vroege ochtend slecht zicht kan opleveren. In het volgende weerbericht bekijken we de mistkansen opnieuw.

Dinsdag trekt een storing met regen over het zuiden van het land naar Duitsland. Zwolle krijgt bewolking over zich heen, vooral in de ochtend, maar regen bereikt ons waarschijnlijk niet. ‘s Middags pakt de zon haar kansen door de wolkensluiers heen. Een middagtemperatuur van 12 graden.

De rest van de werkweek ziet het weer er goed uit. Er zijn zonnige perioden en het blijft droog. Een middagtemperatuur van circa 15 graden. Donderdag moeten we nog even in de gaten houden. Misschien dat een regenstoring die over de Noordzee naar het oosten trekt toch de regio Zwolle schampt. Woensdag springt er positief uit met naar verwachting plenty zonneschijn.

Artikel delen: