Orgelrock van zZz kan op waardering rekenen

Zwolle – Zaterdagavond trad de formatie zZz op in Hedon. De steeds meer populaire band trad aan voor een nagenoeg volle zaal in Zwolle. Bijzonder is dat het instrumentarium van de band alleen uit een orgel en een drumstel bestaat.

De bandleden hielden het tempo hoog. Veel nummers liepen naadloos in elkaar over, aan pauzes of aankondigingen werd nauwelijks gedaan en oud en nieuw werk wisselden elkaar af. Vanaf het moment dat zZz op Excelsior debuteerde met een 7″ getiteld Ecstasy stond het in de sterren geschreven: deze outfit ging groot worden. De zelfbenoemde sleaze-steamin’ locomotive from Amsterdam baarde opzien waar ze kwamen want weird & over the top maar vooral heel erg goed. zZz ging naar Amerika en trok twee keer van Oost naar West en vice versa. Ze toerden met Fatboy Slim in Japan, speelden in Montenegro, Italië, Spanje, Frankrijk en op Glastonbury, hun debuutalbum The Sound of zZz werd Album van het Jaar in de Russische Rolling Stone en zZz-tracks belandden in een Japanse mayonaise-commercial, een Driver-zoveel-game van Nintendo en een geweldige viral van de HEMA.

En toen zZz vorig jaar begon aan de opnamen van dat wat nu uit is als Running with the beast bezorgde de band Roel Wouters de track Grip, waar hij graag een video bij wou maken, een clip net zo geniaal als het stuk.

Gevolg: Grip werd een immense YouTube-hit, werd gelauwerd op diverse toonaangevende filmfestivals en als klap op de vuurpijl door FIAT integraal gekopieerd voor een internationale campagne voor de Grand Punto.

Artikel delen:
Reacties 6

Reageer