Geslaagde vrijwilligersdagen Dierenasiel Zwolle tijdens NLdoet - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Geslaagde vrijwilligersdagen Dierenasiel Zwolle tijdens NLdoet

Zwolle – De vrijwilligers van Dierenasiel Zwolle hadden afgelopen vrijdag en zaterdag twee gezellige dagen onder het motto ‘JIJ, als vrijwilliger van Stichting Zwols Dierenasiel DOET ertoe!’

Zonder vrijwilligers kunnen veel organisaties niet draaien en dat geldt ook voor het asiel. Dankzij de hulp van zo’n 125 vrijwilligers kan het vaste personeel zich focussen op hun eigen taken. De afgelopen twee jaar hebben de vrijwilligers van het asiel te maken gehad met de problemen van werken tijdens corona. Er kon ook geen gezellig evenement voor hen worden georganiseerd.

Dierenasiel Zwolle heeft daarom tijdens de NLdoet-dagen twee dagdelen georganiseerd waarin vrijwilligers elkaar konden treffen om gezellig bij te kletsen onder het genot van een lunch en een buffet.

Ook konden zij zich inschrijven voor interessante lezingen: Eerste hulp bij opvang flessenkittens; Reptielsoorten die voorkomen in Nederland; Komt een tijger bij de dokter, over uitheemse diersoorten.

Het werk van de vrijwilligers ging ook tijdens deze twee dagen gewoon door. Twee medewerkers van de dierenambulance werden tijdens hun gezellige middag opgeroepen vanwege een gewonde buizerd.

Artikel delen: