Drie NK-titels voor Tafeltennis Zwolle

Panningen – Zondag werden in Panningen de Nederlandse Tafeltenniskampioenschappen gehouden voor tafeltennissers met een B-licentie, de één na hoogste nationale klasse. Van de vier te behalen titels wisten spelers van Tafeltennis Zwolle er drie te pakken: in het heren enkel en bij de dubbels (heren en dames). 

Gerben Last was de grote winnaar met de winst in het enkel. Samen met Robert Jan van der Heijden haalde Gerben ook de beker in het herendubbel. Gerben , die de afgelopen weken even vrijaf had genomen van tafeltennis, liet zien weer zeer gretig te zijn. Hij lijkt nog steeds grote vooruitgang te maken en was een klasse apart. Met de winst van dit NK promoveert Gerben naar een A-licentie en mag hij ook meedoen op de ‘grote’ NK begin maart in Eindhoven. Ook bij de damesdubbel kon de beker mee naar Zwolle genomen worden. Mariëtte Holterman en Annewyke Appels kwamen slechts af en toe in de problemen, maar wisten die problemen dan samen goed op te lossen.

Naast deze drie titels was er ook nog een derde plaats te vieren in het herendubbel. Matthias Sijtstra moest pas in de halve finale met zijn partner Tycho Dekkers van het Amsterdamse US het hoofd buigen voor Gerben en Robert Jan.

Annewyke Appels en Mariëtte Holterman haalden in het enkelspel de hoofdronde, maar moesten na twee wedstrijden afhaken. Annewyke deed dat met een goede wedstrijd tegen de latere winnares Sabina Larmené van AA Drink/FVT uit Rotterdam, Mariëtte liet kansen op meer liggen tegen Marlot Staps van Flash uit Eindhoven.

Artikel delen:

Reageer