Rugby Club Zwolle – RC Emmen (70 – 5)

Zwolle – De heren van Rugby Club Zwolle zouden hun eerste wedstrijd na de winterstop zeker niet verliezen. Het kampioenschap is nog steeds niet binnen. Ook de eerste wedstrijd in het nieuwe tenue moest met succes afgesloten worden. Zo geschiedde.

Op sportpark de Marslanden werd Emmen netjes weggespeeld. Een slordigheidfoutje was de score van de Drentsche scrum-half die de vechtlust verzilverde met een try. De vele supporters die kwamen kijken zorgden voor de extra goede sfeer op deze mooie rugbydag. Zwolse Man of the Match: Ian.

Deze wedstrijd kenmerkte zich door fanatisme. De opstelling werkte hieraan bij. Een paar basisspelers begonnen als wissel. De veldspelers voelden de druk. “Nu moet je laten zien wat je waard bent, zie wat er aan de kant staat, speel je leeg, geef alles, zorg er voor dat je dit shirt met trots draagt!” Aldus captain Arjan Scheve. Emmen wat in het begin een beetje overdonderd, de openings-try was snel gemaakt. De tweede try kwam er snel achteraan. Emmen staat er om bekend dat ze blijven knokken voor de wedstrijd. Uit één van deze momenten lukte het de scrum-half van Emmen uit de chaos een try te drukken. De Zwolse centers konden elkaar makkelijk vinden wat er voor zorgde dat ze regelmatig door braken. De zware jongen van Emmen konden werden regelmatig geconfronteerd met het logo van de rugsponsor Gelachkamer Hoogh dat steeds kleiner werd. Zwolle had de wedstrijd goed onder controle. 70 – 5 was de eind stand.
 

Zondag 1 februari spelen de heren van Rugby Club Zwolle thuis tegen Hengelo. Kick-off 14.00 op sportpark de Marslanden. Meer info www.rugbyzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer