Fraterhuis-medewerker Jessica Koek
Fraterhuis-medewerker Jessica Koek

Fraterhuis Academie over Parijs in films

Zwolle – Fraterhuis Academie staat zaterdag 26 maart in het teken van Parijs in beeld. Parijs geldt als inspiratiebron voor vele filmmakers en als iconisch toneel voor een variatie aan films.

Cultuurhistoricus en huisdocent Constant Hoogenbosch en educatief medewerker van het Fraterhuis Jessica Koek zoomen aan de hand van voorbeelden uit de filmgeschiedenis in op het artistieke, romantische en sociaal-realistische gezicht van Parijs.

Parijs, stad van het licht, stad van de liefde, stad van de kunst. Een stad met vele gezichten. Constant Hoogenbosch en Jessica Koek presenteren diverse voorbeelden uit de filmgeschiedenis. Van sentimentele tranentrekkers tot spannende thrillers en van klassiekers tot de nouvelle vague en cinéma du look.

Op deze reis flaneer je langs films als Amélie, La Haine, An American in Paris, Holy Motors, Midnight in Paris, Les Misérables en Les Enfants du Paradis. En de vraag wordt beantwoord hoe de beroemde chanson ‘Non, je ne regrette rien’ zijn weg vond naar de film Inception. Bezoekers gaan mee op een ‘bon voyage’ naar Parijs.

Zaterdag 26 maart van 11.00 tot 13.00 uur. Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro, de reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis.

Artikel delen: