Buitenkant - Foto: Wouter Steenbergen
Buitenkant
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op regen in de vroege ochtend, ‘s middags droog en zonnig

Zwolle – Donderdag begint Zwolle grijs met kans op regen. Een neerslaggebied trekt aan het eind van de nacht en vroege ochtend over de stad. Met de regendruppels kan ook Saharastof naar beneden komen. Het is geen langdurige affaire, na negen uur heb je steeds minder kans om nat te worden.

Later in de ochtend is het droog en begint de bewolking te breken. ‘s Middags is er heel veel blauwe lucht te zien. De zon keert overtuigend terug. De wind waait uit een heel andere richting dan in de afgelopen dagen. Hij is van het zuidoosten naar het noordwesten gedraaid. Dat heeft meteen invloed op de temperatuur, het is duidelijk koeler. In de stad is het maximum in de middag ongeveer 12 graden. Dinsdagmiddag sleepte het stadsweerstation van Weblog Zwolle in Dieze-Centrum nog bijna 16 graden binnen.

Na de passage van het neerslaggebied neemt de noordwestenwind toe naar kracht 3 tot 4. Een stevige bries, die de gevoelstemperatuur drukt. In de avond gaat de wind liggen onder een vrijwel heldere sterrenhemel.

Het koelt in de nacht sterk af, met vrijdagochtend kans op een beetje vorst aan de grond. Ook op neushoogte ligt de temperatuur dichtbij het vriespunt. Er kunnen mistbanken hangen in de regio Zwolle. Maar de zon is er meteen bij om de mist op te ruimen.

Vrijdag is een zonnige dag met weinig wolken en weinig wind. In de middag is een zuchtje wind merkbaar vanuit het noordoosten tot oosten. De temperatuur stijgt naar 14 graden, maar in de zon voelt het warmer aan.

Wind uit oostelijke richtingen heeft Zwolle ook in het weekend. Droge lucht komt onze kant op, waardoor wolken schaars worden. Kortom, grote kans op een zonovergoten zaterdag en zondag. De kwikstand op de thermometer is ongeveer 13 graden. In de zon zou je zeggen dat het warmer is.

Artikel delen: