Deltion College opent adviesdesk voor ondernemers

Zwolle – Het Deltion College opent een adviesdesk voor bedrijven in de regio Zwolle om hen te adviseren over de inzet en financiering van opleiding en scholing tijdens de kredietcrisis. Om de effecten van de crisis zo goed mogelijk op te vangen, zijn diverse financieringsregelingen beschikbaar gesteld door overheid en fondsen. Zo ook voor de inzet van scholing en opleiding. Inzet van opleiding zorgt voor behoud van  ervaring, vergroting van de employability van medewerkers en kan een eventuele carrièreswitch stimuleren.

De effecten van de kredietcrisis zijn voor steeds meer bedrijven in de regio voelbaar. Het Deltion College merkt dat niet alle bedrijven even goed op de hoogte zijn van de scholingsmogelijkheden. Datzelfde geldt voor de wegen naar beschikbare financieringsregelingen. De Deltion adviesdesk adviseert bedrijven over inzet en financiering van scholingstrajecten voor medewerkers. Bijvoorbeeld voor maatwerktrajecten in omscholing, bijscholing en herscholing. Of door inzet van gerichte bedrijfscursussen, zoals BHV (bedrijfshulpverlening), ICT cursussen, Lascursussen en AutoCad. Ook kan een EVC (Erkenning van Verworven Competenties)-traject worden ingezet, waar werknemers hun ervaringen om kunnen zetten in een zogenaamd ervaringscertificaat.

Deltion kijkt naar de behoefte van bedrijven en werknemers, en vervolgens naar de mogelijkheden om deze behoefte in te vullen met concrete acties.

Tijdens de Deltion Open Dagen is een speciale ruimte ingericht waar bedrijven rechtstreeks in gesprek kunnen met bedrijfsadviseurs: Grand Café Amadeus in de Westvleugel van de campus. De adviesdesk is geopend op vrijdag 30 januari van 13.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 31 januari van 9.00 tot 13.00 uur. De adviesdesk is ook telefonisch bereikbaar op nummer:  <?XML:NAMESPACE PREFIX = SKYPE /> 038 – 850 3098 .

Artikel delen:

Reageer