Katerdijk - Foto: Wouter Steenbergen
Katerdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Begin van een zonovergoten week

Zwolle – Maandagochtend is het kwik tot dichtbij het vriespunt gedaald. Autoruiten krabben zit er wel in ‘s morgens vroeg. Eenmaal op weg in de regio Zwolle is het nevelig en misschien hangt er her en der zelfs een mistbank.

Nevel en mist verdwijnen als sneeuw onder de zon, die de hele dag straalt. Er zijn weinig wolken onderweg naar Zwolle. In de loop van de middag zouden spontaan een paar witte plukken tot ontwikkeling komen waaruit echter geen regen valt. De maximumtemperatuur in de stad is 17 graden. Een mooie waarde die past bij de astronomische lente, die zondagmiddag begonnen is. De wind komt uit het zuidoosten en stelt bar weinig voor, dus die drukt de gevoelstemperatuur niet.

De komende dagen houdt een omvangrijk hogedrukgebied ten noordoosten van ons regen op afstand. Het helpt ook tegen wolkenvorming, zodat de kans op een week met stralende zonneschijn bijzonder groot is. De luchtdrukverschillen in ons deel van Europa zijn gering. Dat betekent een overwegend zwak briesje.

Dinsdag kan de temperatuur oplopen naar 18 graden of nog iets meer. Daarna een fractie lager, maar nog steeds lenteachtig.

Artikel delen: