Diezerpoort in teken van gezondheid

Zwolle – De wijk Diezerpoort staat op dit moment in het teken van gezondheid. Onder de noemer Samen Gezond, een gezondheidsprogramma van GGD IJsselland vinden er diverse gezonde activiteiten door GGD IJsselland, SportService Zwolle, Travers, Maxi Axie en Club2Move plaats. Op 21 januari begon de gezonde week met een voorleesontbijt. Op woensdag 4 februari is de grote afsluiting.

Iedere klas van de openbare basisschool De Springplank, onderdeel van De Brede School het Wonderwoud, werkt twee weken lang elke middag aan het thema gezondheid. Dat gebeurt onder meer door het project de Gezonde Hap & Stap Vierdaagse, waarbij de leerlingen zich twee dagen bezighouden met voeding en twee dagen met bewegen en het bijhouden van een beweegboekje. Ook worden er supermarktrondleidingen aangeboden om zo na te denken over gezond inkopen en zijn er diverse gezonde traktaties.

Niet alleen basisschoolleerlingen, maar ook de jongeren in de wijk houden zich bezig met gezondheid. Zo zijn er tal van activiteiten in het jeugdhonk. De jongeren kunnen door gezond te eten en mee te doen aan beweegactiviteiten de meest gezonde jongere worden. Degene die het meest gezond leeft en eet, krijgt een prijs.


Travers, samen met diverse Ouders, zet zich woensdag 28 januari ook in voor het thema gezondheid. Dat doen ze door een winteractiviteit te organiseren in de Indische Buurt onder de noemer Samen schaatsen, vet gezond. Zo wordt er op het voetbalveldje aan de Bankstraat een kunstijsbaantje aangelegd. Een moedergroep maakt erwtensoep, kinderwerk broodjes warme worst, warme chocomel en de GGD IJsselland doet er gezonde winterkostrecepten bij. Woensdag 4 februari is de afsluiting van de Gezonde Week op de Springplank. Dat is zowel voor leerlingen als ouders. Zo is er een circus/acrobatiekoptreden van de leerlingen van groep 1/2, worden er eigengemaakte, gezonde hapjes gepresenteerd door groep 3/4 en is er een tentoonstelling met voorwerpen die leerlingen in Gezonde Week gemaakt hebben. Ook daar zorgt GGD IJsselland weer voor voorlichtingsmateriaal over gezond eten en bewegen. 

Artikel delen:

Reageer