Bagijnesingel - Foto: Wouter Steenbergen
Bagijnesingel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Lekker lenteweer

Zwolle – Woensdag is een middagtemperatuur van 20 graden haalbaar in Zwolle. Dat is een fractie lager dan op dinsdagmiddag, toen de twee weerstations van Weblog Zwolle in Stadshagen en in Dieze-Centrum beide een fraai maximum van 21,5 °Celsius noteerden.

Droog is het woensdag ook. Na een koele start met ‘s morgens vroeg een temperatuur van iets boven nul op de thermometer gaat het kwik lekker omhoog. De zon wordt geen strobreed in de weg gelegd, want er is nauwelijks bewolking. In de middag steekt er wat wind op vanuit oostelijke richtingen, maar zo zwak dat je kapsel op orde blijft.

Donderdag komt de kern van het hogedrukgebied dat dit mooie weer verzorgt nog dichterbij. Storingen met regen blijven op ruime afstand. De wind draait door de verplaatsing van het hogedrukgebied naar noordelijke richtingen. Ondanks plenty zonneschijn verlaagt dat de temperatuur zowel overdag als ‘s nachts.

Vanaf vrijdag is dat duidelijk merken, in de volle zon gaan we van een middagmaximum van 17 graden naar rond 14 graden op zaterdag en zondag. Nachtvorst is mogelijk. In het weekend verschijnen zon en wolken samen in beeld, maar de neerslagkans is praktisch nihil.

Artikel delen: