Eervolle vermelding website over het Kamperlijntje

Zwolle – Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Utrechts Archief, op vrijdag 23 januari jl., werd de internetsite over de geschiedenis van het Kamperlijntje geëerd door de jury van de Archieven.nl Prijs 2008. De website www.hetkamperlijntje.nl won de prijs niet, maar kreeg vrijdagmiddag bij de bekendmaking van de prijzen wel bijzondere lof toegezwaaid. De Archieven.nl Prijs voor 2008 werd toegekend aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.


De eervolle vermelding werd namens het Gemeentearchief Kampen in ontvangst genomen door de archivaris, Dicky Haze en namens het Historisch Centrum Overijssel door Wim Coster…<?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

De site hetkamperlijntje.nl, over de spoorlijn tussen Kampen en Zwolle, is tot stand gekomen op initiatief van het Historisch Centrum Overijssel en het Gemeentearchief Kampen. Het grootste gedeelte van de inhoudelijke gegevens zijn aangeleverd door Kasper Haar uit Kampen, een specialist op het gebied van de spoorgeschiedenis.

Jaarlijks onderscheiden Het Historisch Nieuwsblad en De Ree archiefsystemen de beste historische websites in vier categorieën. Gebruikers van de internetsite archieven.nl en lezers van Historisch Nieuwsblad droegen in totaal 133 websites voor de prijs aan. Twaalf hiervan werden genomineerd in de vier categorieën Themawebsite, Archiefdiensten, Historische verenigingen en Musea. Grote landelijke websites als entoen.nl over de Canon van de Nederlandse geschiedenis en de website van VPRO Geschiedenis waren geduchte tegenstanders.

Hetkamperlijntje.nl kreeg de eervolle vermelding in de categorie Themawebsite. De jury prees vooral de liefde en het enthousiasme die de makers van deze site in hun werk hebben gestopt. “Met name de prachtige, humorvolle vormgeving verdient navolging”, meende de jury. De site is ontworpen en gemaakt door ToonWorkz uit Zutphen.

Artikel delen:

Reageer